Hírek

Sűrű lesz Danny Boyle éve

Danny Boyle nagyon elfoglalt lesz 2018-ban: nem elég, hogy most már szinte teljesen biztos, hogy ő lesz a 25. James Bond-film rendezője, még egy musicalen is elkezdett dolgozni.

A Trainspotting-filmek alkotója továbbra is a legesélyesebb a következő James Bond sztori rendezői székéért folytatott versenyben. Ahogy már korábban is írtuk, Danny Boyle „szemet vetett a projektre, és szívesen rendezné a maga Bond-filmjét”, amihez John Hodge – akivel Boyle előszeretettel dolgozik együtt – már meg is írta a forgatókönyvet, ami azonban még elfogadásra vár. Sőt, a producerek, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson áldása is kell a projekt megvalósulásához, főleg annak tükrében, hogy a gyártás megkezdését az év végére kell tolni – ebbe pedig magának Bondnak, azaz Daniel Craignek is bele kell egyeznie.

Az eddig spekulált 2019-es premierdátum pedig nagy valószínűséggel 2020-ra csúszik majd, ugyanis az év első felében Danny Boyle egy másik tervét készül megvalósítani: egy musical-vígjátékot. Ahogyan azt a The Playlistnek elmondta, a musical a legnagyobb „szent grál, a filmezés legtisztább formája”, de egyben ezt tartja a legnehezebb műfajnak is, hiszen nem könnyű elérni, hogy a karakterek egyszer csak a semmiből énekelni kezdjenek úgy, hogy az ráadásul még hihető is legyen. Boyle már régóta szemezget a műfajjal, saját elmondása szerint a 2004-es Milliók című filmjét is eredetileg musicalnek szánta, de – ahogy fogalmaz – „beijedtek tőle”.

Most azonban Richard Curtis, az Igazából szerelem forgatókönyvírójának segítségével ez az álma is megvalósulni látszik. Az egyelőre All You Need Is Love munkacímet viselő muscial-vígjáték történetét titokban tartják, de állítólag valamikor a ’60-as ’70-es években fog játszódni.  A The Hollywood Reporter szerint a Nyomd, bébi, nyomdból és a Hamupipőkéből ismert Lily James már csatlakozott is a stábhoz, és valószínűleg egy tanárnőt alakít majd.

Az All You Need Is Love forgatása előre láthatólag idén nyáron kezdődik majd, ezért is kell majd a Bond 25 munkacímű, legújabb James Bond installáció gyártási munkáit pár hónappal még késleltetni.  A Daily Mail egyik prominens riportere, Baz Bamigboye szerint – akinek a Bond-filmekkel kapcsolatos értesülései általában helytállónak bizonyulnak – a producerek (tehát Broccoli és Wilson), illetve a főszereplő, Daniel Craig „benne lennének”abban, hogy megvárják, amíg Boyle befejezi a James Bondtól merőben eltérő, másik projektjét.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com