Hírek

Susan, a jeti – A hiányzó láncszem előzetes

Megérkezett az előzetese a Hugh Jackman, Zoe Saldana és Zach Galifianakis főszereplésével készült A hiányzó láncszem című animációs filmnek.

A film azt az evolóciós tézist tematizálja, mely abból indul ki, hogy a majmoktól származunk. Majom és ember között viszont van egy láncszem, egy főemlős, ami összeköti a két fajt. A hiányzó láncszem szerint ezt szokták az emberek jetinek vagy nagylábnak hívni, a trailerből viszont kiderül, hogy ő leginkább a Susan nevet szereti.

A jópofa, hímnemű szörny, Susan hangját Zach Galifianakis adja. Csatlósát, az elismerésre vágyó tudóst, Sir Lionel Frostot Hugh Jackman, női utazótársukat, Adelina Fortnightot pedig Zoe Saldana szinkronizálja. Ők hárman elindulnak megkeresni Susan, azaz Mr. Link elveszett rokonait Shangri-La völgyében. Sir Frost pedig reméli, hogy a hiányzó láncszemek felkutatásával végre megbecsülik majd tudóstársai.

A szereplők hangjai között egyébként Emma Thompson, Timothy Olyphant, Stephen Fry és Matt Lucas is megtalálható.

A hiányzó láncszemet a ParaNormanért Oscar-díjra jelölt Chris Butler rendezi.

Az animációs filmnek még nincs magyar bemutatója, az amerikai mozikba április 12-én érkezik.

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya