Hírek

Susan, a jeti – A hiányzó láncszem előzetes

Megérkezett az előzetese a Hugh Jackman, Zoe Saldana és Zach Galifianakis főszereplésével készült A hiányzó láncszem című animációs filmnek.

A film azt az evolóciós tézist tematizálja, mely abból indul ki, hogy a majmoktól származunk. Majom és ember között viszont van egy láncszem, egy főemlős, ami összeköti a két fajt. A hiányzó láncszem szerint ezt szokták az emberek jetinek vagy nagylábnak hívni, a trailerből viszont kiderül, hogy ő leginkább a Susan nevet szereti.

A jópofa, hímnemű szörny, Susan hangját Zach Galifianakis adja. Csatlósát, az elismerésre vágyó tudóst, Sir Lionel Frostot Hugh Jackman, női utazótársukat, Adelina Fortnightot pedig Zoe Saldana szinkronizálja. Ők hárman elindulnak megkeresni Susan, azaz Mr. Link elveszett rokonait Shangri-La völgyében. Sir Frost pedig reméli, hogy a hiányzó láncszemek felkutatásával végre megbecsülik majd tudóstársai.

A szereplők hangjai között egyébként Emma Thompson, Timothy Olyphant, Stephen Fry és Matt Lucas is megtalálható.

A hiányzó láncszemet a ParaNormanért Oscar-díjra jelölt Chris Butler rendezi.

Az animációs filmnek még nincs magyar bemutatója, az amerikai mozikba április 12-én érkezik.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya