Hírek

Susan Sarandon egy iskolai lövöldöző nagymamája lesz

Egy iskolai lövöldözés mindig megdöbbentő és sokkoló – tragédia, amely művészeket indít arra, hogy foglalkozzanak vele. Számos réteg van, amely felderítésre vár az áldozatoktól kezdve az elkövetőn át a rokonokig. John Krokidas Tunnelse az utóbbiakat emeli középpontjába. Az Oscar-díjas Susan Sarandon a lövöldözőt felnevelő nagymamát alakítja benne.

Az iskolai lövöldözések témaköre tragikus és máig aktuális. Általában Amerikával azonosítják (csak idén közel harminc eset volt az Egyesült Államokban), így a legtöbb film, ami feldolgozza, szintén ott játszódik. A Columbine Gimnáziumban történt 1999-es mészárlás kiemelten sok filmet inspirált: ilyen például Gus Van Sant emlékezetes Elefántja. A lövöldözés témáját vizsgálták már az áldozatok, a túlélők szemszögéből (Szemvillanás alatt) és az elkövetők (A mi drága kisfiunk vagy a Beszélnünk kell Kevinről) szemszögéből is. Amerikán kívül mások is foglalkoznak a lövöldözésekkel – a svédek például idén a Quicksand című Netflix-sorozatban tették.

John Krokidas rendező (aki például az Öld meg kedveseidet készítette) ezúttal egy olyan nézőpontot próbál, amely nem az elkövetőre vagy az áldozatokra, hanem a rokonaikra koncentrál. A Tunnels forgatókönyvét a többnyire csak televízióra író Victoria Rose jegyzi. A történet egy iskolai lövöldözés után veszi fel a fonalat.

Két karakter áll a Tunnels középpontjában. Az egyikük egy bántalmazott tinédzser fiú, akinek a testvére áldozatául esett a merényletnek. Őt Jaeden Martell fogja alakítani, értesít róla a Deadline. Martellt legutóbb az Az: Második fejezetben láthattuk a fiatal Bill Denbrough szerepében, Torontó Filmfesztiválon pedig a minap mutatkozott be Rian Johnson Tőrbe ejtvéjében.

Jaeden Martell

A másik főszereplőt a Ments meg, Uram!-ért Oscar-díjat kapó Susan Sarandon lesz. Ő az egy évvel korábbi lövöldöző nagymamáját játssza, aki a Martell alakította fiúval valószerűtlen, de gyönyörű barátságot köt. A két kívülálló egymáson keresztül megtanul erősnek és megbocsátónak lenni, és megnyugvást találnak egy városban, amelyet nem enged markából a gyász.

A Tunnelst a Highland Film Group készíti.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..