Hírek

Susan Sarandon, az anyatigris – Viper Club előzetes

Mit tehet egy édesanya, ha a fiát túszul ejtették Szíriában? A Viper Club Susan Sarandon főszereplésével mutatja be a tehetetlenségtől a tettekig vezető utat.

Az iráni származású amerikai Maryam Keshavarz mindössze második nagyjátékfilmje (a 2011-es Körülmény után) a Torontói Filmfesztiválon debütált a napokban. A Viper Club egy anyáról szól, aki kétségbeesetten próbálja elérni, hogy újságíró fiát kiszabadítsa a kormányzat a szíriai fogságából, de végül egy kisebb csoporttal összefogva a saját kezébe veszi az ügyet.

A Viper Club végig az anya perspektívájából mutatja be az eseményeket, így a film sikere legnagyobb részben Susan Sarandonon múlik – az előzetes alapján pedig az Oscar-díjas színésznő drámai túlzásoktól mentes, de határozott alakítást nyújt. A Viper Club további szerepeit Matt Bomer, Damian Young, Lola Kirke, Edie Falco, Julian Morris, Sheila Vand, Colby Minifie és Adepero Oduye alakítják.

A Viper Club október végétől lesz látható az amerikai mozikban, jövő januártól pedig YouTube-on – ugyanis a YouTube Originals gyártásában készült.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya