Hírek

Meg is van 2018 legmenőbb retrófilmje – Swinging Safari előzetes

A vad hetvenes évekbe visszarepítő ausztrál Swinging Safari bohócot csinál Kylie Minogue-ból és Guy Pearce-ből.

A vérbő vígjátékairól híres Stephan Elliott (Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai; Könnyed erkölcsök; Harmadnaposok) ezúttal a hetvenes évek Ausztráliájában nosztalgiázik: a szépiává fakított képeken napfény, strand és könnyed erkölcsök találkoznak. A pajzán coming-of-age film három szomszédos család történetét követi egy nyugodt kertvárosban, akiknek az életét egy váratlan esemény dúlja fel. Úgy tűnik, az ausztrálok odavannak a hetvenes évekért, legutóbb ugyanis egy igazi kis gyöngyszem, Az alvó lány idézte meg a korszakot, hasonlóan harsány és szórakoztató formában.

Greta Csodaországban – Az alvó lány

Az aranyparton forgatott Swinging Safariban az ausztrál Szomszédok után újra együtt játszik az azóta szupersztárrá vált, itt viszont felismerhetetlenné maszkírozott Kylie Minogue és Guy Pearce, mellettük pedig Asher Keddie, Julian McMahon, Radha Mitchell és Jeremy Sims is feltűnik. A filmet az ausztrál nyár közepén, azaz 2018. január 18-án mutatják be.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés