Hírek

Sylvester Stallone Rocky előzménysorozatot tervez, első ötleteit már meg is osztotta

Rocky

A 1976-os Rocky egy viszonylag kis költségvetésű filmként indult, ám váratlanul óriási és osztatlan sikert aratott: 10 Oscar-díjra jelölték, hármat meg is szerzett. A későbbiekben voltak további kimagasló és kevésbé kimagasló pillanatai is, de az vitathatatlan, hogy a Rocky, további hét filmmel, kultikus boksz-saga-vá nőtt. És úgy tűnik, talán még mindig nincs megállás.


Hirdetés

Miközben a Creed harmadik részének forgatási munkálatai is folyamatban vannak, a Rocky Balboat alakító, valamint a filmek jelentős részét forgatókönyvíróként és rendezőként is jegyző Stallone egy reggel úgy ébredt, hogy előzménysorozatot akar készíteni. Ehhez pedig ötletelgetett is, és kézzel írott jegyzeteit a rajongók örömére közzé is tette Instagram oldalán – írta meg a Collider.  

Stallone a képek mellé a következőt írta: „A ma reggelt azzal kezdtem, hogy írtam néhány ötletet egy Rocky előzménysorozathoz, streamingre. Az ideális az lenne, ha tíz részes évadokból épülne fel a széria, hogy igazán jól megismerhessük a legfontosabb karaktereket és alaposan betekinthessünk fiatalkori éveikbe.”

A hatvanas évekbe helyezni a történetet nem csak azért logikus ötlet, mert az előzménysorozatoknak nagy keletje van. Stallone elárulta, hogy

az ötletelésben az is vezérelte, hogy a hatvanas évek egy elképesztően sűrű, eseménydús és izgalmas időszak.

Ki is emelt a jegyzeteiben néhány példát erre, többek között a Holdra szállást, a feminista mozgalmakat, Vietnámot, a hippi mozgalmat, a szexuális forradalmat, a polgári jogi mozgalmakat… nos, mindezt olvasva valóban elkélnek azok a tízrészes évadok. És bár Stallone tervei még igencsak vázlatosak (legalábbis azok, amiket a nagyközönség elé tárt), de ha ilyen tartalmas Rocky-szériában gondolkodik, drukkolunk, hogy összejöjjön.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés