Hírek

Szabó István a díszvendége a zágrábi Tolerancia Fesztiválnak

Fotó: Mészáros Márton
Fotó: Mészáros Márton

Szabó István rendező a díszvendége a kilencedik zágrábi Tolerancia Fesztiválnak, amelyet idén holokauszt hetvenedik és a srebrenicai mészárlás huszadik évfordulójára emlékezve rendeznek meg a Zágrábi Magyar Intézet részvételével.

A szombatig tartó rendezvénysorozat gazdag filmes programmal, kiállításokkal, koncertekkel, képzésekkel és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. A szervezők célja felhívni a figyelmet a párbeszéd fontosságára és a sokszínűség tiszteletben tartására.

A fesztiválon 60 filmet mutatnak be, Szabó István munkái közül az Oscar-díjas Mephistót, valamint a Szembesítés és Az ajtó című alkotásokat láthatja a közönség pénteken és szombaton. A rendező a záró napon Branko Lustig főszervezővel, A Schindler listája és a Gladiátor című filmek Oscar-díjas producerével beszélget a Zágrábi Magyar Intézetben. Az Államhatalom a 20. században címmel rendezendő fórum moderátora Sokcsetvits Dénes, az intézet igazgatója.

Sokcsevits Dénes az MTI-nek elmondta, hogy a fesztivál alatt fellép a Bogdán Norbert Trió, a Festival Marketen pedig öt kelet-közép-európai filmfesztivál mutatkozik be rövidfilmekkel. Magyarországról erre a miskolci Jameson Cinefest kapott lehetőséget.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com