Hírek

Szakmai programok és pitchfórum a Friss Húson

Holnap kezdődik a nagy várakozással övezett 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, ahol a legújabb nemzetközi és magyar rövidfilmek vetítésein kívül szakmai programok is várják az érdeklődőket.

A 2017. március 29. és április 2. között megrendezendő Friss Hús rövidfilmfesztiválon a vetítéseken kívül szakmai programok is várják a közönséget. A fiatalabb korosztályt várják az iskolák nyílt napján; filmes szakemberek és rendezők vitatják meg a VR, azaz virtuális valóság térnyerését egy kerekasztal-beszélgetésen; a filmes újságírás iránt érdeklődők kritikaíró workshopon vehetnek részt, majd kritikaíró versenyen is bemutathatják tehetségüket; a tavalyi, nagy sikerű beszélgetés folytatásaként szó lesz a tévésorozat-gyártás jelenlegi trendjeiről és a gyerekek médiafogyasztási szokásairól; illetve a harmadik magyar pitchfórumon új rövidfilmterveket ismerhet meg a szakma és a közönség.

A beszélgetések résztvevői közt lesznek többek között: Pálfi György, Szeiler Péter és Áprily Zoltán filmrendezők, Pusztai Ferenc és Herner Dániel producerek, Galácz Karolina, a Young&Rubicam Budapest kreatív igazgatója, Hámori Barbara, a ContentLab & Factory vezetője, Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese, Krigler Gábor, az HBO Europe kreatív producere, Temesvári Marietta, a Sony Pictures Television Networks közép-európai régió programigazgatója, Kormos Anett, a Mi kis falunk forgatókönyvírója, Radóczy Katalin, az AMC Networks International-Central Europe programigazgatója, illetve Varga Attila „Sixx” filmes és televíziós újságíró.

Az ingyenesen látogatható szakmai programok a a Toldi moziban lesznek.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés