Hírek

Számítógépes állatok harca zajlott a hétvégén

Sonic, a sündisznó és Buck, A vadon hívó szava című kalandfilm főszereplője vívott meg egymással az amerikai pénztáraknál. De ki győzött?

Az év egyik nagy meglepetése, hogy nem lett bukás a Sonic, a sündisznó, és még a kritikusok is úgy ahogy elvoltak vele. Pedig minden ott volt, hogy a kudarcok közé zuhanjon. A videojáték-adaptációk többnyire rosszak, a filmet élesen kritizálták a megjelenése előtt, valamint az egészről áradt az, hogy a 2000-es évek közepén kellett volna elkészülnie. Azonban a legjobban nyitó videojáték-filmmé vált, és könnyen lehet, hogy ehhez az újradizájnolás okozta hírverés is hozzátett.

Sonic, a sündisznó

A Valentin-napi hétvége után egy héttel is megtartotta első helyét a kék süni. 26,3 millió dollárt kaszált, ezzel pedig pont beelőzte A vadon hívó szavát, mely 24,8 milliót gyűjtött. Jack London könyvének új feldolgozását leginkább azért kritizálják, mert a főszereplő kutya teljes egészében animált – ezáltal sok kritikust kidobott az élményből.

Tovább gyengélkedik még a Ragadozó madarak, melynek címét egyes amerikai mozikban megváltoztatták Harley Quinn: Birds of Prey-re, hátha jobban fog menni. Ez aligha működött.

A film nem lesz nagy bukta, de lényegesen alulteljesített az elvárásoknak. Hogy ezt mi okozhatta, arra nehéz válaszolni. Elképzelhető, hogy az eredetileg hosszú és idióta cím (Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)), a magas korhatárbesorolás, a Suicide Squad sötét árnyéka volt az oka, de lehet az is, hogy a nőközpontú akciófilmek pont a zsáner eredeti rajongói, a férfiak nem kíváncsiak. A Charlie angyalai és a Terminátor: Sötét végzet gyenge bevételei után már kezd kirajzolódni – bár a Wonder Woman 1984 júniusban biztosan nagyot fog kaszálni.

További hétvégi box office számokért keressétek fel a BoxOfficeMojo.com oldalát.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..