Hírek

Számítógépes állatok harca zajlott a hétvégén

Sonic, a sündisznó és Buck, A vadon hívó szava című kalandfilm főszereplője vívott meg egymással az amerikai pénztáraknál. De ki győzött?

Az év egyik nagy meglepetése, hogy nem lett bukás a Sonic, a sündisznó, és még a kritikusok is úgy ahogy elvoltak vele. Pedig minden ott volt, hogy a kudarcok közé zuhanjon. A videojáték-adaptációk többnyire rosszak, a filmet élesen kritizálták a megjelenése előtt, valamint az egészről áradt az, hogy a 2000-es évek közepén kellett volna elkészülnie. Azonban a legjobban nyitó videojáték-filmmé vált, és könnyen lehet, hogy ehhez az újradizájnolás okozta hírverés is hozzátett.

Sonic, a sündisznó

A Valentin-napi hétvége után egy héttel is megtartotta első helyét a kék süni. 26,3 millió dollárt kaszált, ezzel pedig pont beelőzte A vadon hívó szavát, mely 24,8 milliót gyűjtött. Jack London könyvének új feldolgozását leginkább azért kritizálják, mert a főszereplő kutya teljes egészében animált – ezáltal sok kritikust kidobott az élményből.

Tovább gyengélkedik még a Ragadozó madarak, melynek címét egyes amerikai mozikban megváltoztatták Harley Quinn: Birds of Prey-re, hátha jobban fog menni. Ez aligha működött.

A film nem lesz nagy bukta, de lényegesen alulteljesített az elvárásoknak. Hogy ezt mi okozhatta, arra nehéz válaszolni. Elképzelhető, hogy az eredetileg hosszú és idióta cím (Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)), a magas korhatárbesorolás, a Suicide Squad sötét árnyéka volt az oka, de lehet az is, hogy a nőközpontú akciófilmek pont a zsáner eredeti rajongói, a férfiak nem kíváncsiak. A Charlie angyalai és a Terminátor: Sötét végzet gyenge bevételei után már kezd kirajzolódni – bár a Wonder Woman 1984 júniusban biztosan nagyot fog kaszálni.

További hétvégi box office számokért keressétek fel a BoxOfficeMojo.com oldalát.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya