Hírek

Szárnyas fejvadász sorozatot készít az Amazon, Ridley Scott producerként tér vissza

Szárnyas fejvadász 2049

A rendező az Alien-franchise után újabb klasszikus sci-fi szériát költöztet a tévé képernyőkre.

Tíz részes Szárnyas fejvadász sorozat érkezik az Amazonra – adta hírül az IndieWire. A sorozat cselekménye ötven évvel Denis Villenueve Szárnyas fejvadász 2049 című mozijának eseményei után fog játszódni, és a Szárnyas fejvadász 2099 címet viseli majd.

A projekt kedvéért az 1982-es klasszikus rendezője, Ridley Scott is visszatér az androidok ikonikus neo-noir világába producerként.

Tavaly év végén szellőztette meg először a hírt Scott, hogy egy tíz részes Szárnyas fejvadász szérián dolgozik, melynek az értékesítéséről tárgyal. Azt is elárulta, hogy a pilot forgatókönyve és a sorozatbiblia pedig már el is készült.

A Deadline forrásai szerint Scott mellett Silka Louis áll még producerként a projekt mögé, aki egyúttal írója is a sorozatnak.

A streaming szolgáltatók között egyre kiélezettebbé válik a verseny, de az Amazon a sci-fik és fantasyk terén egyelőre a piac leginkább domináns szereplőjének tűnik: idén szeptemberben érkezik a régóta várt A Gyűrűk Ura sorozat is a tartalomgyártó kínálatába.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!