Hírek

Szárnyas fejvadász folytatás Ryan Gosling főszereplésével!

Ryan Gosling alakítja Neil Armstrong holdraszállását életrajzi filmjében

szarnyas_fejvadasz_2Ridley Scott tervei szerint a Szárnyas fejvadász többrészes franchise-zá válhat, főszerepét pedig Ryan Gosling veszi át.

Scott elárulta, hogy a mellékszereplőként visszatérő Harrison Ford szerint a folytatás forgatókönyve „a legjobb script, amit valaha olvasott.” Bár még a második rész forgatása sem kezdődött el, Scott a jövőben még több folytatást szeretne készíteni, amit a Yahoo! interjújában egyszerűen indokolt meg: „Miért is ne? Mindenki más is ezt csinálja! A franciáknak van egy szólása: »Dolgozz, hogy élhess«, de én azért élek, hogy dolgozhassak. Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan munkám van, amit imádok.”

A Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regényéből készült film második része 2050 körül fog játszódni. Az első rész a 2019-es év disztópikus Los Angelesében játszódott, ahol Rick Deckard replikánsokra, azaz emberkülsejű robotokra vadászott. A folytatásban Harrison Ford visszatér Deckard szerepében, a főhőst pedig Ryan Gosling fogja alakítani.

ryan_gosling

A rendezői székben Denis Villeneuve fog ülni, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Felperzselt föld, a Fogságban és a premier előtt álló Sicario. A kanadai rendező „élete legnagyobb kockázatának” nevezte az előtte álló feladatot. Ridley Scott azonban executive producerként közelről felügyeli a produkciót, és az utolsó vágás jogával is rendelkezik.

Az operatőri munkát a tizenkétszeres Oscar-jelölt Roger Deakins fogja végezni, aki olyan filmeken dolgozott, mint A remény rabjai, a Nem vénnek való vidék vagy a Skyfall. Deakins elmondása szerint a második rész kötődik az első filmhez, de különálló történetként kezelik, amely önmagában is megállja a helyét. „Kevés jó scifi-film film van, és az összes scifi közül A szárnyas fejvadász az, ami megérdemel egy folytatást” – nyilatkozta korábban Deakins a Screen Crush interjújában.

Ridley Scott Mentőexpedíció című filmje a héten nyitott a mozikban. A 77 éves rendező nem szűkölködik tervekben a jövőre nézve: még három Prometheus-folytatást is tervez, amely végül az Alien-szériával fog összekapcsolódni. A szárnyas fejvadász második részére valószínűleg 2017-ig kell várnunk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com