Hírek

A Szellemirtók 2020 forgatása hivatalosan is megkezdődött

A Szellemirtók 2020 forgatásáról néhány órája posztolta Jason Reitman rendező az első hivatalos fotót. A képen a rendező, a Marvel Kapitányban a fiatal Carol Danverst alakító McKenna Grace, a Stranger Things révén ismertté vált Finn Wolfhard, Carrie Coon, aki a Holtodiglanból lehet ismerős és az első két Szellemirtók rendezője, Ivan Reitman látható.

Egy új Szellemirtók-film gondolata már 1990-ban megfogalmazódott. Dan Aykroyd írt is egy forgatókönyvet, de végül különböző okok miatt akkor nem sikerült tető alá hozni a trilógiát.

A 2010-es évek elején aztán ismét felröppent a hír egy esetleges harmadik résszel kapcsolatban, de az ódzkodó Bill Murray miatt ismét elnapolták a projektet. A korábban A kémet rendező Paul Feig 2016-os női rebootja pedig ellentmondásos érzéseket váltott ki a rajongókból és a kritikusokból egyaránt. 

View this post on Instagram

The Family’s All Here #GB20

A post shared by Jason Reitman (@jasonreitman) on

Ezek után vette át a Szellemirtók 2020 rendezője, Jason Reitman, az első két Szellemirtók-filmet is jegyző apjától a stafétabotot, aki már a kezdetektől az első két részhez kapcsolódó, közvetlen folytatást ígért. (Reitmannak egyébként volt egy emlékezetes cameója is az 1989-es Szellemirtók 2-ben.) A rendező a forgatókönyvet azzal Gil Kenannel írta, aki a Rém Rom rendezésével vált szélesebb körben ismertté.

A Szellemirtók 2020 középpontjában a Coon által alakított egyedülálló anya és annak családja áll majd. A történet további részleteit jelenleg még homály fedi. Miközben a stábtagok listája folyamatosan bővül.

Az nemrég kiderült, Sigourney Weaver is felbukkan majd a filmben. A színésznőt a korábbi részekben alakított karakter, Dana Barrett szerepében láthatjuk majd.

Továbbá egyre valószínűbb, hogy Ernie Hudson, Dan Aykroyd és Bill Murray is látható lesz a Szellemirtók széria legújabb darabjában. Az az információ már régóta kering az interneten, hogy a három új főszereplő rokoni kapcsolatban fog állni az egyik eredeti Szellemirtóval. 

A filmben majd tanárszerepben látható Paul Rudd, a Szellemirtók főhadiszállásául szolgáló régi New York-i tűzoltóállomás előtt felvett, egyperces videóval fejezte ki lelkesedését a film iránt:

A Szellemirtók 2020 előreláthatólag 2020. július 10-én kerül majd a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..