Hírek Magazin

Szemrevaló 2013: Minden, ami német

OhBoy2Díjnyertes játékfilmek, úttörő kezdeményező alkotások, kezdő rendezők bemutatkozásai, valamint hangulatos ifjúsági vetítések színesítik a 18. Szemrevaló Filmfesztivál programját.

A tavalyi és az idei év legjobb német nyelvű filmjeiből állították össze a szeptember 26. és október 3. között megrendezett Szemrevaló Filmfesztivált. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és Svájc Magyarországi Nagykövetsége által közösen szervezett programsorozaton csak olyan filmeket mutatnak be, amelyeket korábban a magyar közönség még nem láthatott a mozikban, köztük olyanokat is, amelyeket valószínűleg később nem is láthatnak majd.

A műsor a hagyományok szerint rendkívül sokszínű lesz, fesztivál- és közönségfilmek, játék- és dokumentumfilmek, gyermek- és ifjúsági filmek tarkítják az idei programot. A vetítések a Művész moziban és az Örökmozgó Filmmúzeumban zajlanak eredeti nyelven, angol felirattal és magyar szinkrontolmácsolás biztosításával. A jegyárak egységesen 800 forintba kerülnek, az árusítása pedig szeptember 12-én kezdődik.

Maga a programsorozat szeptember 26-án este 7 órakor veszi kezdetét a Művész moziban az Oh Boy c. filmmel, ami korábban megnyerte a Német Filmdíj hat legfontosabb kategóriáját, köztük a legjobb játékfilmnek járó aranydíjat. A fesztivál során két elsőfilmes alkotó is ellátogat Budapestre, Sandra Kaudelka (Magányos Harcosok) és Oliver Zigenbalg (Orosz diszkó) a bemutató után beszélget az érdeklődő nézőkkel.

További részleteket, hasznos információkat és a pontos programot megtalálhatjátok a www.goethe.de/szemrevalo és a https://www.facebook.com/Szemrevalo honlapokon.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com