Hírek

Szép kastély, vörös rózsa és Emma Watson – ennyit kapunk egyelőre

szepseg es szornyeteg Teaser trailert, azaz rövidke és szinte nulla információval bíró előzetest kapott a jövő márciusban érkező legújabb Disney mese élőszereplős feldolgozása. A szépség és a szörnyeteg főszerepeiben Emma Watson és Dan Stevens.

Mivel még szinte kereken egy év mire a mozikba kerül az alkotás, nem meglepő, hogy a frissen kijött előzetes szinte semmit nem mutat a készülő filmből, de hangulatteremtésnek tökéletes. A legújabb Disney-feldolgozást ezúttal Bill Condon rendezi olyan filmek után, mint a Mr. Holmes, a Dreamgirls, az Alkonyat befejező részei vagy az Érzelmek tengerében. Okkal reménykedhetünk tehát, hogy a kosztümös, éneklős és drámaibb hangvételű filmekben egyaránt remekelő alkotó ezúttal sem hagyja cserben a nézőket.

Egy biztos, a szereplőgárdára egy szavunk sem lehet. Emma Watson játssza el a finom, érzékeny, de öntudatos Belle-t, aki egy viharos téli éjszakán segítséget kérve tér be egy látszólag kihalt kastélyba. Dan Stevens alakítja az elátkozott királyfit, aki szörnyként éli napjait és segítségért cserébe fogva tartja a lányt. Luke Evans Gaston szerepében tűnik majd fel, míg a szintén elvarázsolt kastély személyzet tagjai olyan neves sztárok hangjain szólalnak meg, mint Ewan McGregor, Ian McKellen, Stanley Tucci, Emma Thompson, Kevin Kline, Josh Gad vagy Gugu Mbatha-Raw.

Az előzetes egyelőre a kastélyt mutatja be kívülről-belülről, illetve nagy hangsúlyt helyez a homokóra funkciót betöltő rózsaszálra. Természetesen egyelőre sem a szörnyet, sem az elvarázsolt edénykészlet darabjait nem láthatjuk, viszont Emma Watson arcát igen – ez is valami. Részemről jól eltalált hangulatúnak tűnik az alkotás, a szereposztás tényleg kiváló és ha a CGI nem rontja el teljesen a filmet, egy újabb hű Disney-adaptációnak nézhetünk elébe.

A szépség és a szörnyeteg 2017 márciusában kerül a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.