Hírek

Szeptember 7-én vetítik a Dunán a csepeli gyilkosság filmjét

a_csepeli_kettos_gyilkossag1Szeptember 7-én 23 óra 20 perckor vetítik a Duna Televízióban a Csepeli kettős gyilkosság – hatalmat mindenáron című dokumentumfilmet.

A dokumentumfilm a 2009 január 7-én Csepelen történt iskolai kettős gyilkosság eseményeit dolgozza fel. Az alkotás díszbemutatóját április 27-én az Uránia Filmszínházban láthatta a közönség telt ház előtt, döbbent csöndben. A rendezők a premieren bemutatott alkotáshoz képest megváltoztatták a film végét, hogy még tényszerűbbé tegyék, mi történt a gyilkosságot követő percekben. Ehhez a páratlan bizonyítékként szolgáló diktafonos hanganyagot használták fel.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző iskolában megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt. A gyilkossággal gyanúsított Kun Tamás gondnokot és Deme Gábor iskolaigazgatót a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte 2013. április 25-én. Deme és Kun tervében egy „tökéletes gyilkosság” elkövetése szerepelt, de nem számoltak azzal, hogy az egyik áldozat, Papp László egy diktafont visz magával a megbeszélésre, amely rögzítette a gyilkosság perceit. A két elítélt mindvégig tagadta bűnösségét: Kun szerint egy „csuklyás ismeretlen” gyilkolt, Deme pedig arra hivatkozott, hogy sokkos állapotba került és „rosszkor volt rossz helyen”.

A dokumentumfilmben megszólalnak a hozzátartozók, igazságügyi szakértők és egy kriminálpszichológus. Archív képsorokon és rekonstruált felvételeken láthatóak a tragédia pillanatai, valamint kiderül, miről beszélgettek a gyilkosok az emberölés után. A film a Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült, Csarnai Attila és Géczy Dávid rendezte, producere Skrabski Fruzsina.

 

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés