Hírek

Újra a mozikban a Szerelem első vérig

Digitálisan felújított formában tér vissza csütörtöktől a mozikba a nyolcvanas éves egyik legsikeresebb filmje, a Szerelem első vérig, amelyet Budapesten a Cinema MOM, a Pólus, Corvin, Toldi és a Sugár Mozi vetít majd.

A Szerelem első vérig, a “magyar Házibuli” szélsőséges érzelmeket és tabutémákat megörökítő tini-melodráma, amely a vagány, durcásképű szaxofonos fiú és egy ártatlan szőke lány első, esetlen és megható szerelmi kapcsolatát mutatja be.

Dobray György és Horváth Péter amatőr főszereplőkkel forgatott kultfilmjét több mint egymillió néző látta a nyolcvanas évek közepén, a film sikere pedig annak idején még az alkotókat is meglepte. A Szerelem első vérig meg tudta szólítani a fiatalokat, a tinik úgy érezték, végre valaki nekik, róluk beszél.

Azoknak, akik a film kapcsán olvasgatnának a magyar film történetéről, Gelencsér Gábor Magyar film 1.0 című írását ajánljuk.

A Szerelem első vérig zenéjét Dés László szerezte, a főcímdalát Demjén Ferenc énekelte.

A dal heteken keresztül vezette a toplistát, az év slágere lett.

Demjén Ferenc: Szerelem első vérig

Később két további folytatása is készült, ám egyik sem lett olyan sikeres, mint az első rész. A film teljes körű restaurálása a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum és Filmlabor igazgatóságainak együttműködésében valósult meg.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com