Hírek

Szétválnak a Safdie testvérek

A Csiszolatlan gyémánt és a Jólét függetlenfilmes sztárrendezői, Josh és Benny Safdie külön folytatják a karrierjüket.

Benny Safdie a Variety-nek adott interjújában beszélt arról, hogy barátságos hangnemben szakították meg a munkakapcsolatukat testvérével, Josh-sal. A lépés szerinte annak a természetes fejlődésnek az eredménye, amelyet mindketten szeretnének kiaknázni.

„Egyedül fogok rendezni, és olyan dolgokat fogok felfedezni, amiket én akarok. Ezt a szabadságot akarom most az életemben” – mondta Benny Safdie az interjúban.

A Variety szerint a Csiszolatlan gyémánt tervezett folytatása, amelyet a testvérek szintén Adam Sandlerrel készítettek volna, parkolópályára került. Bár úgy volt, hogy közösen rendezik a filmet, Benny Safdie elmondta, hogy nem ő írta a forgatókönyvet és nem volt érdemi szerepe a kreatív folyamatban az ellenkező híresztelések ellenére.

A két leghíresebb rendezésük közös, de testvérek korábban sem mindent együtt csináltak. Benny Josh-sal ellentétben rendszeresen színészkedik is: a Jólét mellett az utóbbi időben például az Oppenheimerben és az Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret című filmben láthattuk. Az idősebb Josh viszont kicsivel több filmet jegyez íróként, rendezőként is producerként is.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com