Hírek

SzFE rövidfilm Pekingben

Homunculus

HomunculusA Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) két hallgatójának – Damokos Attila és Nagy Marcell – Homunculus című kísérleti filmje meghívást kapott a 12. International Student Film and Video fesztiváljának versenyprogramjába.

A Pekingi Filmakadémia szervezésében idén október 20. és 28. között megrendezett filmes seregszemlén (amelyen az SzFE két hallgatója személyesen mutatja be rövidfilmjét október 23-tól) a legújabb filmes generáció legjobbjainak munkáit tekintheti meg a közönség. Az idei felhívásra a szervezők 51 országból összesen 933 nevezést kaptak, amelyből végül közel 100 filmes iskola 83 filmje vesz részt a fesztivál hivatalos programjában. A négy kategória (kisjátékfilm, dokumentumfilm, animáció, egyéb) filmjei tizennyolc különböző szakmai díjért versengenek. Idén először a rendezők között kiosztják a Huayi Brothers Special Award-ot is, amelyet Kína legrangosabb filmes műhelye, a Pekingi Huayi New Media Technology Institute adományoz a díjazottak számára.

Damokos Attila és Nagy Marcell Homunculus című munkája 2012-ben készült, és ebben az évben a Fashion Video Festival-on a Bloggerek különdíját nyerte el. A film a fogantatás és születés története: az alkímia kísérletező kedvű tudósai az arany és a fiatalság elixírje mellett az élet létrehozásának titkát is keresték. A kísérletek elvezettek egy új létformához, amiből megszületett a Homunculus.

Damokos Attila és Nagy Marcell fesztivál részvételét a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és az EMMI támogatása tette lehetővé.

Polgári Lilla

Jelenleg elsős kommédiás mesterszakos hallgatóként az ELTE padjait koptatom. Két szenvedélyem van: a filmek és az írás, így e kettő kombinációjából indultam el az újságírói, de különösképpen a kritikusi pálya felé. Nem lehet elég korán kezdeni: családi beszámolók szerint 4 évesen a Schindler listáját néztem újra és újra, akkor még szerény (ám mai napig őrzött) VHS-gyűjteményünk egyikén. Ma már a sorozatok is jelentős szerepet töltenek be (izé, sok időt vesznek el); sok esetben vészesen függő lettem.

Filmek: vegyesen. Igyekszem bepótolni a klasszikusokat, bár ahogy haladok, kezdek rájönni, hogy arra egy élet is kevés. Legközelebb talán Tim Burton „korai” filmjei (a Nagy hallal bezárólag) állnak, valamint mindenféle kifordított mese (A herceg menyasszonya, Csillagpor, Leharcolt oroszlánok). A 3D-t nem szívelem, viszont általa a nagy vásznon tekinthetek meg filmeket, amik anno kimaradtak (Toy Story 1-2., Titanic, idén Jurassic Park). Mert minden moziban az igazi.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com