Hírek

Szidják az anyám!-at, de a Paramount kiáll mellette

anyám!

Darren Aronofsky új filmje, az anyám! több mint megosztó lett az amerikai nézők körében, ezért sokan számon kérték a Paramount stúdiót, mégis hogy tehettek moziba ilyen ocsmány dolgot. A stúdió illetékese válaszolt az elégedetlenkedőknek.

„Ez egy merész, bátor film. Egy olyan rendező és színésznő készítette, akik jelenleg szakmájuk csúcsán vannak, filmjüket pedig mindig is vakmerőnek szánták.” – állította Megan Colligan, a Paramount nemzetközi marketingigazgatója. Aronofsky korábbi munkái is hasonló fogadtatást kaptak: A forrást anno kifütyülték, míg a Noéval a keresztény egyháznak gyűlt meg a baja. Jelen helyzetben egyértelműen a Jennifer Lawrence miatt jegyet váltók vannak elsősorban kiakadva, hiszen a színésznőt korábban nem láthattuk metaforákra épülő művészfilmekben.

Aki ismeri Aronofsky munkásságát, az tudja talán legkevésbé, hogy mit várjon,

ám sokaknak nem tetszik ez a kiszámíthatatlanság. Az anyám! nem is szerepelt jól a pénztáraknál a hétvégén, mindössze harmadikként futott be 7,5 millió dollárral – ez pedig a 30 milliós büdzséhez nagyon kevés. Ha a filmről szóló hírek és pletykák nem terelik a szelet az anyám! vitorlájába, akkor anyagi bukás lesz Aronofsky munkája.

Megan Colligan szerint azonban ezt vállalja a stúdió: „Mindenki új, eredeti sztorikat és filmkészítést akar. A Netflix minden elismerést megkap, ha olyan történeteket mesélnek el, melyeket senki sem mert korábban. A mi verziónk az alábbi: nem akarunk biztonsági játékot minden filmnél. Ha nem tetszik mindenkinek, nem probléma.”

Az anyám! október 19-én érkezik a magyar mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.