Hírek

Sziget 2016: A Filmalap meghívására a brit nagykövet is ellátogat a #SzigetMozi-ba

anyam_es_mas_futobolondok_a_csaladbol_05A Sziget fesztivál harmadik napján az Egyesült Királyság tavasszal kinevezett magyarországi nagykövete, Iain Lindsay is meglátogatja a #SzigetMozi-t, ahol Fekete Ibolya filmrendező és Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója társaságában megtekinti az Anyám és más futóbolondok a családból című magyar filmet.

A hazai alkotást tavaly ősszel mutatták be a magyar mozik, a filmet azóta is töretlen siker övezi. A Filmalap a kezdetektől célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet a mozizásra, mint értékes közösségi élményre, illetve, hogy népszerűsítse a kiemelkedő magyar filmeket. Iain Lindsay idén először látogat el a Sziget Fesztiválra és örömmel fogadta el a Filmalap meghívását.

„Örömmel értesültem arról, hogy Európa egyik legnagyobb kulturális  fesztiválján a nemzetközi közönség felé is népszerűsítik a magyar filmeket. Nagyon várom a vetítést, amellyel a magyar filmes tudásomat bővíthetem. Magyar nyelvtanulásom keretében a Pécsi Tudományegyetemen megismertem az Apa, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Kontroll című filmeket. Szintén büszkeséggel tölt el, hogy a brit filmgyártás jelentős mértékben hozzájárul a magyar film és televíziós iparhoz, együttműködve tehetséges fiatal magyar szakemberekkel, akik kiválóan beszélnek angolul. Biztos vagyok benne, hogy Budapest továbbra is a brit és nemzetközi filmgyártás kiemelkedő központja marad.” –  nyilatkozta Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Nagykövet úr Sziget programját egy olyan filmalkotás megtekintése gazdagítja, mely megnevetett és elgondolkoztat a magyar film legértékesebb hagyományait követve. Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból (a képen) című alkotása egy ízig-vérig közép-európai családtörténet, mely száz év viharos történelmén és négy generáción ível át emlékezetes mondatokkal és felejthetetlen színészi alakításokkal.” – összegezte Havas Ágnes, Filmalap vezérigazgató.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés