Hírek

Sziget 2017: Kincsemmel és Körhintával készül a Filmalap

A legnagyobb magyar mozisikerekkel és a nemzetközi filmfesztiválok hazai kedvenceivel, pattogatott kukoricával, légkondicionált teremmel és idén először igazi klasszikusokkal, valamint élőzenével kísért némafilmekkel is várja a Filmalap a Sziget fesztivál közönségét a #CinemaHungary #MoziASzigeten vetítősátorban.

A Filmalap és a Sziget közös kezdeményezéseként indított vetítéssorozat harmadik alkalommal tűz műsorra magyar filmeket a szerdán kezdődő fesztiválon – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap közleményében.

Az előző évek teltházas előadásain felbuzdulva a Filmalap idén rekordszámú magyar alkotást vetít, amelyeket angol felirattal, a légkondicionált #CinemaHungary – #MoziASziget sátorban vetítenek.

Látható lesz többek között a Berlinale Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film, a Kincsem, az 1945 című történelmi dráma és a legfrissebbek közül a Brazilok című vígjáték is.

Farkas Franciska a Brazilok című filmben

Idén először a Filmarchívum kincseiből is mutatnak be válogatást, többek között levetítik a felújított és digitalizált Körhintát, a Kopaszkutya című filmszatírát az 1980-as évekből, a Moszkva teret, de megnézhetik az érdeklődők az egyik legnépszerűbb magyar rajzfilmet, a Macskafogót is.

Az idei év újdonságaként a Papageno színpad Cineconcert sorozatában Darvas Ferenc élő zongorakíséretével három magyar némafilm is műsoron lesz: Jászai Mari egyetlen fennmaradt filmje, az Oscar-díjas Kertész Mihály rendezésében 1914-ben készült A tolonc, Janovics Jenő Az utolsó éjszaka című 1917-es alkotása és Korda Sándor Az Aranyember című klasszikusa 1918-ból.

A részletes program itt található.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com