Hírek

M. Night Shyamalan a színek jelentőségéről nyilatkozott

M. Night Shyamalan elmagyarázta bizonyos színek jelentőségét a Üveg (Glass) című filmben.

A színek gyakran segítik Shyamalan filmjeinek mélyebb megértését, nemkülönben a Glass esetén, melynek már poszterét is erőteljes színhasználat jellemzi. De vajon mit szimbolizálnak ezek a színek?

Végre kijött a Glass előzetese – Willis, McAvoy és Jackson összezárva

 

A film előzetesében is felfigyelhetünk a markáns színhasználatra. Ám nem kell többet találgatni,

Shyamalan egy Twitter-posztban maga kínál magyarázatot:

A Szörny színe az okkersárga, mert ez hindu vagy buddhista vallásos szertartásokra emlékeztet. A szerzetesi köpeny színe ez. A Szörny egy prédikátor, a megmentő. Mr. Üveg színe a lila, a királyi szín, hiszen Elijah saját magát is kiemelkedően fontosnak tekinti, illetve ő a főszereplő. Ezenkívül a színek felerősödnek, amikor a szereplők hisznek a képregény világban, és elszürkülnek, amikor elszáll a hitük.

 

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Nagyítás rovat felelőse. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..