Hírek

M. Night Shyamalan a színek jelentőségéről nyilatkozott

M. Night Shyamalan elmagyarázta bizonyos színek jelentőségét a Üveg (Glass) című filmben.

A színek gyakran segítik Shyamalan filmjeinek mélyebb megértését, nemkülönben a Glass esetén, melynek már poszterét is erőteljes színhasználat jellemzi. De vajon mit szimbolizálnak ezek a színek?

Végre kijött a Glass előzetese – Willis, McAvoy és Jackson összezárva

 

A film előzetesében is felfigyelhetünk a markáns színhasználatra. Ám nem kell többet találgatni,

Shyamalan egy Twitter-posztban maga kínál magyarázatot:

A Szörny színe az okkersárga, mert ez hindu vagy buddhista vallásos szertartásokra emlékeztet. A szerzetesi köpeny színe ez. A Szörny egy prédikátor, a megmentő. Mr. Üveg színe a lila, a királyi szín, hiszen Elijah saját magát is kiemelkedően fontosnak tekinti, illetve ő a főszereplő. Ezenkívül a színek felerősödnek, amikor a szereplők hisznek a képregény világban, és elszürkülnek, amikor elszáll a hitük.

 

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya