Hírek

Színházban vagy tévében látjuk előbb viszont Tarantinót?

A Volt egyszer egy… Hollywood vonata rendületlenül robog, valószínűleg meg sem áll az Oscarig. Mindeközben mindenki arra kíváncsi, hogy Quentin Tarantino egy ilyen kritikai és közönségsiker után vajon merre indul tovább. Londonban a rendező beszámolt szerdán arról, hogy tömve lesz a naptára egy ideig – de nem biztos, hogy azzal a várva várt következő filmmel, amire a rajongói számítanak.

Vajon mi lesz Quentin Tarantino tizedik filmje? Ha létezik kérdés, ami foglalkoztatja a rendező rajongóit, akkor az bizonyára ez. Pláne, hogy korábban ő maga nyilatkozta: a tizedik mozifilmje egyben az utolsó is lesz, amit elkészít a visszavonulása előtt. A Variety által szemlézett, londoni BAFTA-rendezvényen tartott közönségtalálkozón elhangzottak alapján azonban bőven odébb lesz még az az utolsó rendezés.

Tarantino arról mesélt a közönségnek szerda este, hogy jelentős szünetet tartott az idén bemutatott Volt egyszer egy… Hollywood megírása és forgatása között. „Általában mikor befejezek egy forgatókönyvet, egyből lépek tovább a forgatásra. De amikor végeztem a Hollywooddal, nem álltam készen kezdeni” – mondta el a rendező, és ennek egyszerű oka volt. Történetesen túlságosan belemelegedett az írásba. A lendület vitte tovább, és megírta egy színházi darab és egy ötrészes tévésorozat szkriptjét is, jelenleg pedig egy könyvön dolgozik.

A három futó projekt közül a könyv eddig a legbiztosabb. Habár Tarantino nem árulta el, miről ír, de abban reménykedik, hogy három hónapon belül végez. „Aztán, elméletileg, megcsinálom a színdarabot, majd, elméletileg, megcsinálom a sorozatot, és ha ide eljutottam, akkor kezdem el kitalálni a tizedik filmet” – tette hozzá a rendező. Ezek alapján nem egyhamar látjuk őt viszont a mozifilmek közelében.

Inkább néznénk ötórás sorozatként?

Persze az is lehet, hogy az eddig meg nem nevezett sorozatötlete végül a mozivásznon végzi. Hiszen – Quentin Tarantino elmondása szerint – ugyanígy járt a Becstelen brigantyk és a Volt egyszer… egy Hollywood is. Mindkét alkotás írása közben felmerült az ötlet (sőt, a Hollywoodnál utólag is), hogy minisorozat váljék belőlük, annyi volt az írott alapanyag. Tekintve, hogy az utóbbiból mennyi minden végezte a vágószoba padlóján, ez igazán nem meglepő. A Becstelen brigantyk sorozattá írásától egyébként Luc Besson tántorította el, aki szerint Tarantino

azok közé tartozik, akik rá tudják venni az embereket, hogy elhagyják a házat és elmenjenek a moziba”.

Noha korábban arról is szó esett, hogy a Leonardo DiCaprio alakította Rick Dalton is saját sorozatot kaphatna Bounty Law címen, erről Tarantino ezúttal nem mondott semmit. Arról sem, hogy mégis miféle történetet várjunk a tizedik mozifilmjének, pedig több ötlet is felmerült már az utóbbi időben. Talán trilógiává érik a Kill Bill, vagy láthatunk egy Tarantino-féle Star Trek-filmet? Esetleg a horrorfilmek világába tenne látogatást? Ez egyelőre megjósolhatatlan. Azt azonban most is megerősítette a rendező, hogy lesz tizedik film, csak „az még egy kicsit odébb van.”

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés