Hírek

Szinkronnagyágyúkkal nyitott a gyerekfilmfesztivál

Scherer Péter, Pogány Judit, Kerekes József, Szabó Luca és Molnár Áron a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon
Scherer Péter, Pogány Judit, Kerekes József, Szabó Luca és Molnár Áron a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon (Forrás: Cinemira / Facebook)

Az idén először megrendezett budapesti gyerekfilmfesztivál megnyitóján ismert szinkronszínészek meséltek kulisszatitkokat. Az Akvárium Klubban meghallgattuk, miket mesélt Gru vagy Vuk magyar hangja. Az egyik első programon jártunk.

Az elsősorban 4-14 éves gyereknek szánt Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál célja, a hazai gyerekfilmgyártás felélesztése. Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a szervezők egész hétvégén számos programmal és vetítéssel várják a gyerekeket a Deák téren, de a szülőknek és szakmabelieknek is sok érdekességet tartogathat a program.

A péntek délutáni eseménysorozat folyamán egy izgalmas beszélgetés zajlott: szülők és gyerekek Scherer Pétert, Pogány Juditot, Kerekes Józsefet, illetve Szabó Lucát kérdezhették a szinkronizálás érdekességeiről. A program műsorvezetője a szintén szinkronszínészként dolgozó Molnár Áron volt.

A színészek meséltek a hangjukat váratlan helyzetben felismerő gyerekekkel kapcsolatos élményeikről és a szinkrongyártás átalakulásának nehézségeiről is. A gyerekek beavatást nyerhettek a szinkronstúdióban zajló munka kulisszatitkaiba – Pogány Judit a Bogyó és Babóca, amíg Kerekes József a Garfield felvételeivel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt.

Forrás: kidfilmfestival.hu

A nézői kérdések után a gyerekek egy rövid játékban is részt vehettek a beszélgetés végén. A kicsik eltátogták kedvenc meseszereplőjük egy jellegzetes mondatát, amelyet az adott szereplőnek megfelelő szinkronszínész hangosan tolmácsolt a közönségnek.

A helyszínen további workshopokkal találkozhatnak a látogatók, ahol a gyerekek akár szüleikkel együtt próbálhatják ki magukat különböző filmes szakmákban.

Rév Dániel

Rév Dániel a Filmtekercs gyakornoki programjában vesz részt. Ha te is jelentkeznél, kattints ide!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés