Hírek

Színpadon a Stranger Things – Megjelentek az első képek az előadásról

Kép: Manuel Harlan

A Netflix a napokban betekintést engedett a készülő Stranger Things színdarab kulisszái mögé, így mi is kaphatunk a hangulatából, díszletéből és a kosztümökből egy kis ízelítőt.

Az év elején írtunk arról, hogy a Netflix nagy sikerű sorozatát is utolérte az animációsodás, nemrégiben pedig a streaming óriás bejelentette, hogy színdarab készül a Duffer testvérek által megálmodott sorozatból. Az darab 1959-ben játszódik, és azt az időszakot veszi górcső alá, amikor Hawkins városában megjelentek az első gyanús jelek, tehát jó húsz évvel az első széria története előtt játszódik. A színpadra lépés így nem pusztán mediális váltás, hanem univerzum építés, melyben egy eredettörténetet kaphat a néző, aki a Stranger Things: The First Shadow című előadásra vált jegyet. Ehhez az építkezéshez Matt és Ross Duffer az elmúlt évben Upside Down Pictures néven céget is alapított, így nagy esély van arra, hogy hasonló projektek követik még a nemrég befejezett eredeti szériát.

Azt, hogy a darab mennyire az univerzum része, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az alkotógárdában ott van az a Kate Trefry, aki az eredeti forgatókönyvet is jegyzi, és maguk a Duffer testvérek a show producerei.

Az előadást Londonban a Phoenix Theatre tűzi műsorra, ősbemutatóját december 14-re tervezik. A jelenleg megtekintésre szánt képek pedig a november 17-e óta zajló nyilvános főpróbákról készültek, és itt érhetőek el.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!