Hírek

Szó sincs rebootról! – Ennyit tudunk az Indiana Jones 5-ről

Kathleen Kennedy eloszlatta a kétségeket: az Indiana Jones ötödik része folytatás lesz, a szerepben pedig…


Hirdetés

A Lucasfilm első embere, Kathleen Kennedy vasárnap este a 2020-as BAFTA díjátadón beszélt az Indiana Jones ötödik részéről is. A Collider tudósít róla, hogy a Lucasfilm elnökét megkérdezték Indy következő kalandjáról is:

„Dolgozunk a forgatókönyvön, hogy olyan legyen, amilyennek akarjuk, és akkor leszünk készek elindítani a filmet. Harrison Ford is csatlakozik, igen. Ez nem egy reboot, ez egy folytatás.”

A harmincas évek kalandfilmes hőseit idéző karakter hányattatott sorsú ötödik felvonása eredetileg már 2020-ban a mozikba került volna. Pletykák szóltak arról is, hogy Indiana Jones szerepe esetleg Chris Pratt ölében landol, de ezt Ford szisztematikusan cáfolta. Sok csúszás és találgatás után

Kennedy szavai rendet vágnak a káoszban: az Indiana Jones 5 készül, és bizony folytatás lesz.

A legutóbbi Indiana Jones film, a Kristálykoponya királyságát még 2008-ban mutatták be. Az ezt követő ötödik film híre szinte azonnal felröppent, de biztos forrást csak Kennedy 2015-ös nyilatkozata jelentett, hogy dolgoznak a filmen. A film a háttérben hol készül, hol nem. David Koepp forgatókönyvíró (A múmia, Angyalok és démonok) még szeptemberben mondta: „újra dolgozom a forgatókönyvön. Még mindig próbálkozunk. Úgy gondolom, most jó ötletünk támadt. Meglátjuk.”

Mindenesetre az ígéreteken és a (többé-kevésbé) pozitív nyilatkozatokon túl még mindig nem tudunk semmit arról, hogy mikor fog játszódni a cselekmény. Az is kérdés, hogy egyáltalán kik fognak feltűnni a filmben Harrison Ford mellett. A terv viszont az, hogy az első négy filmhez hasonlóan ezt a részt is Steven Spielberg rendezi. Jelenleg 2021. július 9-e a kalandfilm tengeren túli premierdátuma.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.