Hírek

Sztárokkal érkezik az Utódlás és a Normális emberek írójának új filmje – Mothering Sunday előzetes

Komoly szereplőgárdával érkezik a Mothering Sunday, Alice Birch forgatókönyvíró legújabb nagy dobása. A főbb szerepekben Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman és Colin Firth. Íme az előzetes.

Szépnek és érzékenynek ígérkezik a Mothering Sunday a frissen érkezett előzetes alapján. A sztárokkal megtömött romantikus dráma a The Crown után ismét összehozza nekünk Olivia Colman és Josh O’Connor párosát.

Őket egészíti ki Odessa Young és Colin Firth.

A történet az 1920-as évek elején kezdődik Angliában, és egy tehetős család cselédje körül forog, aki minden munka melletti szabadidejét írással tölti. Azaz majdnem minden: a lány ugyanis évek óta viszonyt folytat a szomszéd család fiával, aki nemcsak rangban és társadalmi megítélésben áll felette, de ráadásul el is van jegyezve.

A több időszálon futó cselekmény kettejük szerelmét, illetve a lány íróvá válását mutatja be Graham Swift eredeti regénye alapján.

A forgatókönyv az Utódlás és a Normális emberek mögött álló Alice Birch-től érkezik, míg a rendezői székben Eva Husson foglal helyet.

A Mothering Sunday még júliusban Cannes-ban tartotta a világpremierjét, azóta pedig számos filmfesztiválon bemutatták már. Járt Torontóban, Londonban, Rómában és Chicagóban is. Egyes európai országok pedig már idén bemutatják a filmet a mozikban. Hazai forgalmazásról azonban egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés