Hírek

Sztárparádé, Hans Zimmer és Denis Villeneuve – Megkezdődött a Dűne forgatása

Hivatalosan is kezdetét vette Denis Villeneuve nagyszabású Dűne sci-fijének a forgatása. Az ikonikus adaptáció feldolgozása hihetetlen sztárparádéval és Hans Zimmer zeneszerzővel érkezik – írja a Collider.

Keresve se találhattak volna jobb rendezőt a Dűne feldolgozásának élére, mint a kortárs sci-fi világ egyik legkiemelkedőbb alkotóját, Denis Villeneuve-öt. A rendező persze az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049-en kívül is többször bemutatta, mire is képes: a Sicario – A bérgyilkos az elmúlt évtized egyik legerősebb akciófilmje, míg mind a Fogságban, mind az Enemy megcsillogtatja Villeneuve feszültségépítési technikáit.

Nem csoda hát, hogy a Warner Bros. és a Legendary Entertainment végül nála kötött ki, amikor felmerült, hogy új feldolgozást kap Frank Herbert műve. Persze nem lesz könnyű dolga az új Dűnének, hiszen 35 évvel ezelőtt David Lynch már megrendezett egy nagyon egyedi és erős adaptációt.

Persze nem kell az új projektet félteni! A rajongók már akkor fellélegeztek, amikor kiderült, ki kerül a rendezői székbe, azóta pedig sorra csöpögnek a jó hírek. A szereplőgárdát Timothée Chalamet vezeti, őt követi Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Jason Momoa, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Rebecca Ferguson és nagy valószínűséggel Javier Bardem és Chang Chen is.

A forgatókönyvet Villeneuve Eric Roth és Jon Spaihts oldalán írta.

A legújabb hírek szerint pedig a Dűne zenéjéért nem más fog felelni, mint Hans Zimmer. Hát kell ennél több?

A forgatás már meg is kezdődött, a filmet ráadásul nálunk forgatják, úgyhogy tessék nyitott szemekkel járni, ha sztárokat akar valaki látni Budapest belvárosában! Az alkotás 2020 november második felére várható, amelyet követne egy folytatás is, de ez egyelőre nem teljesen lefutott meccs.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..