Hírek

Sztárparádéval érkezik Joel Edgerton legújabb rendezése, a Boy Erased

Megtörtént esetet feldolgozó regényből rendez érzéki drámát Joel Edgerton. A Boy Erased főbb szerepeiben maga az alkotó áll, valamint Nicole Kidman, Russel Crowe, Lucas Hedges és Xavier Dolan – írja a Collider.

A dráma Garrard Conley közel azonos (Boy Erased: A Memoir) című regénye alapján készült el, a forgatókönyvet pedig szokásához híven Joel Edgerton írta. Az író-rendező-színész utoljára Az ajándék című pszichothrillerben vállalta ugyanazt a hármas szerepet, amelyet most a Boy Erased kapcsán magára ölt.

A történet valós eseményekre épül, Conley saját élményeiből merítve jelentette meg a könyvét 2016-ban. A főszereplő fiatal fiú 19 évesen vallja be vallásos családjának, hogy meleg. A hírt finoman szólva sem fogadják jól a szülők (az apa ráadásul a helyi baptista gyülekezet vezetője), és választás elé állítják a fiút: vagy egy életre elvágja magát a családjától, barátaitól és az otthonától vagy elmegy egy átalakító táborba.

A könyv nemcsak a táborról ír, de gyönyörűen bepillantást nyújt abba, milyen nehézségekkel találja szembe magát ilyen helyzetben az ember.

A belső vívódás, a családnak való megfelelési vágy és kényszer találkozik azzal, hogy ki is a fiú valójában.

A főszerepben Lucas Hedges látható, míg a szülőket Nicole Kidman és Russel Crowe alakítják. Az átnevelő tábor vezetője lesz Joel Edgerton, külön csemegeként pedig ismét a kamera ezen oldalára áll Xavier Dolan is.

A Boy Erased korántsem ígérkezik könnyű filmnek, de Edgerton többször bizonyította már, hogy tud írni és rendezni, a színészi gárda pedig még több okot ad a bizalomra. Sokan már most Oscar-díjakról suttognak, de azért odébb van még a következő február.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.