Hírek

Szünetel egy kicsit Guillermo del Toro rendező

Guillermo del Toro a Tűzgyűrű forgatásán

Legalább egy évig szünetelteti a rendezést Guillermo del Toro. Nagy veszély nincs, hiszen a tervezett projekjeit így is elkészíti majd, mindössze egy kis nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik az alkotó – írja az IndieWire.

A The Shape of Water, vagyis A víz érintése után úgy érzi egy kis szünetre van szüksége Guillermo del Toro rendezőnek. Nem az első eset lesz, hogy egy alkotó vagy színész nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, mindez teljesen érhető. Főleg, ha olyan intenzív munka van mögötte, mint a számtalan fesztivált megjárt fantasy alkotása.

Igaz, hogy a mexikói filmkészítő 2008. és 2013. között nem rendezett semmit, de a köztes időben is több forgatókönyvbe besegített íróként (pl. Ne félj a sötéttől, A hobbit: Váratlan utazás). 2013 óta pedig minden évben legalább egy projektben részt vett rendezőként. 2013-ban a Tűzgyűrűt, 2015-ben a Bíborhegyet, míg idén A víz érintését láthatjuk a mozivásznon. Nem csoda hát, ha del Toro úgy érzi, itt az ideje egy komolyabb lélegzetvételnyi szünetet tartani.

Aggódásra persze semmit ok, hiszen ahogy maga a rendező is megerősítette, visszavonulásról szó sincsen és a Fantasztikus utazás is még mindig a tervei között szerepel. Emellett készülőben van egy élőszereplős Pinocchio-film, egy Michael Mann dokumentumfilm és egy sorozat is Carnival Row címmel. Úgyhogy mi csak jó pihenést kívánunk Guillermo del Toro-nak és sok szeretettel várjuk vissza őt és a munkáit is!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com