Hírek

Szuper lett a Thor: Ragnarök!

Imádják a kritikusok Chris Hemsworth harmadik Thor-filmjét: azt mondják, humoros, stílusos és izgalmas film a Thor: Ragnarök.

Miután a közösségi médiára kiszabott embargó letelt, az első kritikusok közzétették előzetes véleményüket a nemsokára érkező Thor: Ragnarök filmről – és el vannak ájulva tőle!

Abszolút üt! El vagyok szállva a sztoritól, akciótól, effektektől, színészi játéktól és a Marvel egyik legjobb filmzenéjétől!” – lelkendezett egy író a Twitteren (a véleményeket a Screenrant foglalta össze).

Egy másik szerint a Thor: Ragnarökegyszerűen buli: vicces az elejétől a végéig, mókás alakításokkal és izgalmas akcióval”.

A Thor: Ragnarök a Marvel univerzumán belül a Chris Hemsworth, mint Thor karakterére épülő minisorozat harmadik állomása. Az első Thor-film hírhedten gyönge volt, sokak szerint a legrosszabb Marvel-film azóta, hogy a stúdió elkezdte kibontakoztatni filmes univerzumát. A másodikat, a Thor: Sötét világot már többen szerették, elsősorban Loki (Tom Hiddleston) kiváló karaktere miatt. Ám úgy tűnik, a harmadik film messze veri az első kettőt.

Nevettem elejétől a végéig” – örvendezik az egyik kritikus. „A legjobb Thor-film” – írja több másik.

A filmet Taika Waititi rendezte: a Vademberek hajszájának rendezőjétől azt várta a Marvel, hogy jellegzetes humorérzékével új hangnemet varázsol a mind színesebbé váló filmuniverzumba. A jelek szerint sikerrel járt. A filmben a Marvel első női főgonoszaként szerepel Cate Blanchett is; az ő teljesítményét és például Jeff Goldblumét is dicsérik.

A filmet november 2-tól vetítik a magyar mozikban; számíthatsz a Filmtekercs véleményére már a premier előtt!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya