Hírek

Taika Waititi Jude Law-val áll össze egy gonzó horrorvígjáték kedvéért

Dom_Hemingway_jude_law

A Collidertől tudjuk, hogy a Jojo Nyusziért éppen csak Oscart nyert Taika Waititi és a kétszeres Oscar-jelölt Jude Law a Showtime-nak készíti a The Auteur című sorozatát, mely Rick Spears, James Callahan és Luigi Anderson azonos című képregényén alapszik.

Már az alkotópáros is sokat ígér, a gonzó horror-vígjáték műfajmegjelölés azonban igazi agymenésre készíti fel a rajongókat – hát még ha az ember belelapozgat az eredeti képregénybe. A történet szerint Law egy filmproducert fog alakítani, akinek az a vágya, hogy egy nagyszerű horrorfilmet készítsen – és történetesen egy stúdióban ragad egy sorozatgyilkossal.

Waititi, aki a Hétköznapi vámpíroknak köszönhetően nem először téved a horrorkomédia területére, nemcsak a félórás epizódok dirigálásáért felel majd, de Peter Warrennel közösen a forgatókönyvet is jegyzi. A rendező egyébként nem unatkozik: nemrégiben fejezte be új filmje, a Next Goal Wins forgatását Michael Fassbenderrel a főszerepben, hamarosan pedig belekezd a Thor: Love and Thunder készítésébe is, sőt egy Star Wars-filmmel kapcsolatban is felmerült a neve. Waititi színészként is aktív, hamarosan Ryan Reynolds mellett egy akciókomédiában, a Free Guy-ban, majd James Gunn Öngyilkos osztag-folytatásában is feltűnik majd.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya