Hírek

Újabb információk derültek ki Taika Waititi titokzatos új projektjéről

Taika Waititi

Taika Waititinek évekre előre megvan a programja.

A titokzatos projekt egy 2014-es dokumentumfilm adaptációja lesz. Waititi a forgatókönyvet Iain Morrisszal írta, akinek a neve a The Inbetweeners sorozat révén lehet néhányak számára ismerős.

Az eredeti, Mike Brett és Steve Jamison által rendezett Next Goal Wins középpontjában az amerikai szamoai labdarúgó-válogatott története áll, akikkel Thomas Rongen holland edző egészen meghökkentő utat járt be.

A Next Goal Wins 2014-ben elnyerte a Brit Független Filmdíjat a legjobb dokumentumfilmnek járó kategóriában, Waititi pedig úgy tűnik, szélesebb körben is szeretné megismertetni a meglepő fordulatokban bővelkedő történetet.

A forgatás előreláthatólag ősszel kezdődik a Fox Searchlighttal karöltve.

A rendező 2020 elején pedig a Thor: Love and Thunder munkálatait kezdi meg. Előbbi a tervek szerint az év végén kerül a mozikba. A Thor negyedik felvonásának bemutatóját pedig 2021. november 5-ére időzítették.

Mindez azonban azzal is jár, hogy a rendező korábban bejelentett projektje, a kultanime alapján készülő élőszereplős Akira csúszni fog, ám a Warner Bros. stúdió annyira ragaszkodik Waititi személyéhez, hogy hajlandó megvárni a Marvel filmet.

A mozikban legközelebb Waititi Jojo Rabbit című filmjével találkozhatunk majd. A második világháború idején játszódó film premierje, amiben Waititi képzeletbeli Adolf Hitlerként tűnik majd fel, október 18-án lesz.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés