Hírek

Taika Waititi: Sír az országom, és én is sírok

Három támadó pénteken terrorcselekményt követett el az új-zélandi Christchurch városában, aminek 49 halálos áldozata van. Az erre a hírre ébredő világ – köztük számos filmsztár – emlékezett meg a Twitteren.

„Sír az országom, és én is sírok” – írta Twitteren Taika Waititi, új-zélandi filmrendező, a Vademberek hajszája és a legutóbbi Thor film direktora. „Minden szeretetemet Christchurchnek küldöm, az áldozatoknak, a családtagoknak, a muszlim közösségnek és mindenkinek, aki a mi szigetünket választotta lakhelyül.”

A szintén új-zélandi Russell Crowe érzéketlen, értelmetlen, kegyetlen haláleseteknek nevezi a christchurchi eseményeket, és maori jókívánsággal búcsúzik:

Kia Kaha. Ami annyit tesz: maradjatok erősek!

A Csendes-óceán másik végén, az Egyesült Államokban is csiripelnek a sztárok. John Legend fekete énekes, a Kaliforniai álom szereplője a fehér felsőbbrendűség következményeiről beszél, és összefogást szorgalmaz a tengeren túl és odahaza is.

De részvétét fejezi ki Mark Ruffalo, Arnold Schwarzenegger és Tim Cook is.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..