Hírek

Kik menők Tajvanon? – A Taipei Film Awards győztesei

Kihirdették a Taipei Film Awards győzteseit a hétvégén. A legjobb nagyjátékfilmért járó díjat Hung Po-Hao rendezte Dad’s Suit című film kapta, illetve Tsai Ming-liang is kapott két díjat – adta közzé a Variety.

A fesztivál fődíját és a legjobb rövidfilmnek járó díjat Huang Pang-Chuan Last Year When the Train Passed című filmje kapta.

A legjobb nagyjátékfilm rendezője, Hung Po-hao ezzel a filmjével debütált, ugyanis az első rövidfilmjén kívül csupán a Wake up című  sorozat rendezésével büszkélkedhet. A díjnyertes Dad’s Suit az első nagyjátékfilmje, mely idén a legjobb operatőr, legjobb főszereplő és legjobb mellékszereplőnő díját is megkapta. A Dad’s Suit várhatóan még idén moziforgalmazásba kerül. A film értékelésekor kiderült, hogy Hung Po-hao az alacsony költségvetés ellenére egy igazán megható filmet rendezett.

A fesztivál egyik érdekes díja a legjobb színésznőnek járó díj, hiszen idén ketten is megkapták: a 82 éves Lily Yin-shan A Trip With Mom című filmben nyújtott alakításáért, és a 26 éves Lee Yi-shieh a Wild Sparrow című film főszerepléséért.

A legjobb dokumentumfilm és legjobb rendező díját Tsai Ming-liang kapta a Your Face című kísérleti filmjéért, melyben az egyik állandó színésze, Lee Kang-sheng arcát filmezte.

A 2019-es Taipei Film Awards győztesei:

Fődíj: Last Year When the Train Passed By
Legjobb nagyjátékfilm: Dad’s Suit
Legjobb dokumentum: Your Face
Legjobb rövidfilm: Last Year When the Train Passed By
Legjobb animáció: Where Am I Going?
Legjobb rendező: Tsai Ming-liang, Your Face
Legjobb forgatókönyv: Lin Hao-pu, 3 Days 2 Nights
Legjobb színész: Xiao Hu Dou, Dad’s Suit
Legjobb színésznő: Liu Yin-shan, A Trip With Mom; Lee Yi-chieh, Wild Sparrow
Legjobb mellékszereplő: Lin Ho-hsuan, Secrets in the Hot Spring
Legjobb mellékszereplőnő: Phoebe Huang, Dad’s Suit
Legjobb Fiatal Tehetség: Tsai Jia-yin, Heavy Craving
Legjobb operatőr: Chou I-wen, Dad’s Suit
Legjobb vágás: Hshih Meng-ju, The Devil Fish
Legjobb zene: Ryuichi Sakamoto, Your Face

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..