Hírek

Taipei Film Fesztivál 2016: Híradás egy távol-keleti filmfesztiválról

Taipei Film Fesztivál

taipei film fest
A Taipei Film Fesztivál egy évente megrendezésre kerülő multi-kulturális nemzetközi filmes esemény, mely a Taipei  Önkormányzati hivatala szervezésében valósul meg, idén 2016. június 30-a és július 16-a között, immáron 18. alkalommal.

A Taipei Film Fesztivál az egy legfontosabb nemzetközi kulturális esemény Tajvanon. Közel 160 film kerül bemutatásra 40 különböző országból. Nagyságrendileg 100 000 ember vesz részt a fesztiválon, többségében fiatalok. A fesztivál nemcsak moziba járókat, a filmszakma tagjait is bevonzza. Az egyik legjelentősebb nemzetközi filmbemutató a helyi filmforgalmazók számára Tajvanon. Az elmúlt évben több mint 20  – a fesztiválon bemutatott  – film került be a tajvani filmforgalmazásba.

Taipei Film Fesztivál

A fesztiválnak két versenykategóriája van. Az első a Nemzetközi Új Tehetségek Versenye, mely fiatal, tehetséges rendezők nagyjátékfilmjeit öleli fel a világ minden tájáról. Ezentúl elmondható, hogy a Taipei Film Fesztivál az egyetlen fesztivál Tajvanon, amely fiatal nemzetközi rendezőkkel büszkélkedhet. A Taipei Film Díj Versenye kifejezetten tajvani filmek versenye. További szekciók idén: Rendezők fókuszban, Vad mesék, Érzékelések, Visszhangok, Víziók, Utazások, A némafilmes Hitchcock, A különös ábrázolása.

A fesztivál filmjeiről 2016 a Filmtekercs is tudósít. A fesztivál hivatalos oldala itt található: http://eng.taipeiff.org.tw/

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar nyelv és irodalom szakon. 2008 óta publikál, 2011-ben Országos Diákzsűri tag volt. Jelenleg egy tajvani egyetemen tanul. A Nagyítás rovatot vezeti. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés