Hírek

Taika Waititivel jön az élőszereplős Akira

akira

A kultikus japán anime, az Akira 2021 tavaszára kerül a mozikba, és Leonardo DiCaprio cége lesz az egyik produkciós partner.

A Vademberek hajszája és a Thor: Ragnarök rendezője, Taika Waititi dirigálja a klasszikus anime, az Akira élőszereplős változatát – adta hírül a The Wrap magazin. A produkciót – amint arról már áprilisban beszámoltunk – az Appian Way Productions (Leonardo DiCaprio produkciós cége) és a Warner Bros. közösen készíti.

A jogokat a Warner már 2002-ben megkapta, azóta próbálják megfilmesíteni Katsuhiro Otomo a ’80-as években oly népszerű mangasorozatát, amiből 1988-ban már készült egy animáció. Waititi mellett felmerült még rendezőnek a több Halálos iramban filmet is összehozó Justin Lin, illetve a Tűnj el! és a Mi rendezője, Jordan Peele is.

Az Akira a nem túl távoli jövőben, egy disztópiában játszódik Új-Tokió városában, ami azután épült, hogy a régi Tokió elpusztult. Két tinédzser bringás, Tetsuo és Kaneda, akik a kormány célkeresztjébe kerülnek, felfedezi különleges képességét. A két srácnak így hamarosan futni kell nemcsak a kormány, hanem Akira elől is, aki a régi várost elpusztító támadás mögött állt.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..