Hírek

Talán 2020-ban jöhet a Chaos Walking

Chaos-Walking-Daisy-Ridley-Tom-Holland

Hiába két feltörekvő sztárpalánta a főszereplő, hiába az ígéretes alaptörténet, a legújabb young adult sikernek szánt Chaos Walkingra rájár a rúd. A stúdiója annyira gyengének találta a film minőségét, hogy pótforgatásra ítélte.

Patrick Ness Chaos Walking-trilógiájának megfilmesítési jogait már 2011-ben megvette a Lionsgate stúdió. Számukra nem ismeretlenek a young adult adaptációk, hiszen ők álltak Az éhezők viadala mögött is. Ám míg a stúdióvezetőség Katniss Everdeen kalandjaival megtalálta a számítását, a Chaos Walkinggal már nem járt ilyen jól. Az eredetileg kinézett Robert Zemeckis nem tudott beülni a rendezői székbe, így 2016-ban Doug Liman kapta a feladatot.

A projektre rámosolyogni látszott a szerencse: a főbb szerepekre olyan feltörekvő színészeket szerződtettek, mint Tom Holland vagy Daisy Ridley, és olyan bejáratott profikat, mint Mads Mikkelsen. 2017-ben el is kezdték a forgatást az első kötet, a Kés a zajban alapján, az ígért premierdátum 2019 tavasza volt. Ebből azonban semmi nem lett.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Lionsgate megjelentethetetlennek ítélte a filmet, amely már így is felemésztett százmillió dollárt, és háromhetes utóforgatásra küldte a stábot. A stúdió elnöke, Jon Feltheimer szerint „nem forgatnánk többet, ha nem hinnénk, hogy a film működőképes”, de ez még nem biztosíték arra, hogy a Chaos Walking tényleg működni fog.

Doug Liman

A rendező személye talán jobb jel lehet. Doug Limannek nem ez az első filmje, amely akadályokba ütközik: A Bourne-rejtély, A holnap határa és a Mr. és Mrs. Smith is szembenézett a maga nehézségeivel, utólag pedig sikeresnek bizonyultak. Ha ehhez hozzávesszük a célcsoportban népszerű Ridley-t és Hollandot, talán mégiscsak van remény a Chaos Walking számára. Új megjelenési dátum még nincs, de 2020-ban valószínűleg mozikba kerül.

A Chaos Walking egyébként egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az embereket állandó zaj veszi körül, mégis egyfolytában hallják egymás gondolatait. A főhős Todd Hewitt úgy tudja, csak a férfiak maradtak életben, miután egy vírus minden nővel végzett. A világa azonban a feje tetejére áll, amikor találkozik a bakfis Violával, és mindketten menekülni kényszerülnek.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.