Hírek

Támogasd az ország egyik legaranyosabb és legfontosabb fesztiválját!

bidf

bidf

Közösségi finanszírozással valósulna meg az idei Budapest International Documentary Festival, vagyis a BIDF. Ha szeretnéd, hogy a tavalyihoz hasonlóan létrejöhessen ez a kiváló fesztivál, az Indiegogo nevű oldalon tudod támogatni.

Hirtelen nőtt ki a földből tavaly a BIDF, ami sok hazai fesztivállal ellentétben egy jól szervezett kulturális esemény tudott lenni. A nemzetközi dokumentumfilmek legjavát hozták el Magyarországra, a közönség sokszor az alkotók jelenlétében tudta megvitatni a fontos társadalmi kérdéseket, illetve a fesztivál arra is törekedett, hogy valóban hasznos szakmai programokon tudja segíteni a magyar filmeseket. Még az év végi toplistánkont is szerepelt, hiszen tényleg nagyon örültünk, hogy végre méltó terepet kapott itthon a mindig mostoha műfajnak számító dokumentumfilm is. A tavalyi filmek kritikáit itt találjátok, és az fesztivál egyik alapítójával, Sós Ágnessel (a Szerelempatak rendezője) készült interjúnkat is elolvashatjátok.

Hogy a fesztivál független tudjon maradni, a második kiadást közösségi finanszírozásban szeretnék megvalósítani. Ha mindez szimpatikus, az Indiegogo nevű oldalon tudod támogatni a fesztivált.

Megvan a véleményed a politikáról, a kisebbségek helyzetéről, a demokráciáról? Kíváncsi vagy igazi történetekre, emberi sorsokra? A BIDF idén is valódi filmeket mutat.

A Budapest International Documentary Festival idén másodszorra, ezúttal az Uránia moziban kerül megrendezése 2015. szeptember 23-27-ig.

A fesztivál tavaly is a legjobb nemzetközi dokumentumfilmeket hozta el Magyarországra. Idén is ez a terv, de a megvalósításhoz szükséges összeg még nem teljes.

Az alapítók, Balogh Rita producer és Sós Ágnes rendező közösségi finanszírozással keresik a BIDF barátait és rokonait. Olyanokat, akik kisebb vagy nagyobb összeggel támogatnák a fesztivált, a BIDF Indiegogo oldalán:

A következő események megvalósítását tervezik a szervezők:

  • tematikai megkötés nélküli nemzetközi verseny a világ minden tájáról érkező kreatív dokumentumfilmeknek
  • meghívott rendezők és közönségtalálkozó minden vetítés után
  • szakmai program a régió filmkészítőinek
  • filmek a menekült kérdésről
  • …a kapitalizmusról és a gazdasági növekedésről
  • …a nagyszüleinkről, amit együtt nézhetnek az unokáikkal
  • …gyerekekről, akik a saját útjukat választják, stb.

A kampányt beharangozó videó:

Avatar

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..