Hírek

Bekérte A Tanár 3. évadát az RTL Klub

Nagy Ervin A tanár című sorozatban
Nagy Ervin A Tanár című sorozatban

A Tanár első két évadnyi siker után kap folytatást. Vasvári Szilárd fizika-, kémia- és testnevelés tanár történetei tehát 2020-ban is folytatódnak.

A Tanár című RTL Klub heti vetítésű sorozat folytatásáról Köbli Norbert vezető forgatókönyvíró írt hivatalos Facebook oldalán. A Nagy Ervin által alakított karakter és a (kitalált) Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium hamar népszerűvé vált, ennek egyik oka lehet a jó témaválasztás. Az antológiasorozatként futó A Tanár ugyanis gyakran vesz elő olyan témákat, mint az örökbefogadás vagy a tinédzserek életútkeresése.

„Idealista vagyok, de nem hülye” – Interjú German Gergővel, A Tanár című sorozat Lacijával

A 2018-as debütálást 720 ezer nézővel nyitotta a csatorna, amit a tavaly januári 2. évad kismértékben meg tudott fejelni, így 757,000 nézőhöz jutott el az évadpremier. A Nagy Ervin alakította főszerep mellett Rácz Ernő igazgatót Anger Zsolt, a főbb tanárokat pedig Ötvös András és Elek Ferenc alakítja.

Kis magyar botrányok

Az első évad női főszerepét játszó, a főszereplővel állandóan kokettáló Urbankovics Júliát a második évadban Trokán Nóra mint igazgatóhelyettes váltotta. A hazai sorozatok még mindig nem túl hullámzó közéletét némileg felborzolta a tavaly nyári eset. Júliusban a Blikknek nyilatkozott a színésznő, amiért kiírták a sorozat második évadából. Véleménye szerint ez megtörte a karrierjét. Kolosi Péter az RTL Klub programigazgatója pedig azt írta, hogy a színésznő 10 millió forintos kártérítést követel a csatornától.

Az új történet és a szereposztás természetesen csak később derül ki, de reméljük, ehhez hasonló közjátékok elkerülik a 3. évad előkészületeit.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.