Hírek

Tapsi Hapsiék lenyomták a Fekete Özvegyet

A Space Jam: Új kezdet a héten debütált az amerikai és hazai mozikban egyaránt. LeBron James és a Bolondos dallamok hősei pedig jó nyitányt tudhatnak magukénak.


Hirdetés

32 millió dollárral kezdte mozis pályafutását a Space Jam: Új kezdet, amely az eredeti film 25 évvel később elkészült folytatása. Ezúttal Michael Jordan helyett a kor aktuális kosarasikonja, LeBron James állhatott össze Tapsi Hapsival, Dodó kacsával, Cucu malaccal és a többi rajzolt őrülettel – miközben a Warner Bros. stúdió erődemonstrációt tartott az általa birtokolt márkákból.

A Space Jam új részét ugyanis a kritika már földbe döngölte:

sokak a produkció lelketlen mivoltát hozták fel érvként, mondván a sok-sok cameo és popkulturális utalás közben a film elfelejtett saját identitással rendelkezni. Az 1996-os első meccs azonban ma már kisebb kultstátuszba került, annak hátszelén, King James hírnevén és a családbarát jellegen azonban még el lehet evickélni egy ideig a pénztáraknál.

Akciójelenet Budapesten a Fekete Özvegy című filmben

A Fekete Özvegy, mely a legutóbbi hétvégén 80 milliót produkált, most kicsit szerényebbet hozott. A film – amely egyszerre fut a mozivásznakon és a Disney+ streaming platformján – 24,6 milliót szerzett, ezzel 130,3 millióra rúgta az amerikai bevételeit. Nemzetközi szinten már 210 millió felett jár a Marvel legújabb produkciója.

A toplista harmadik helyére a Végtelen útvesztő 2. – Bajnokok csatája című horrorfolytatás került, amelynek hazai bemutatója augusztus 12-re tehető. Az első epizódról nem éppen kesztyűs kézzel készült kritika itt olvasható.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.