Hírek

Tarantino a tizedik filmjének részleteiről beszélt


Quentin Tarantino új részleteket fedett fel tizedik és talán utolsó filmje, a The Movie Critic kapcsán a cannes-i filmfesztiválon. A korábbi találgatásokkal ellentétben a történet egy férfi filmkritikusra összpontosít majd, aki Kaliforniában él a 70-es években.

Quentin Tarantino következő, 10. (és talán utolsó) filmje, a The Movie Critic kapcsán korábban a híres női kritikus, Pauline Kael merült fel, mint a főszereplő inspirációja. Tarantino azonban egy Cannes-ban adott interjújában most elmondta: a történet egy férfi filmkritikusra fog összpontosítani, aki a való életben Kaliforniában élt, és egy pornómmagazinba írt kritikákat a ’70-es években – írja a The Wrap.

A mainstream filmekről írt (…) Szerintem nagyon jó kritikus volt, pokolian cinikus. Az írásai valahol a korai Howard Stern és Travis Bickle (ha filmkritikus lenne) között helyezkednek el” – mondta Tarantino.

Bár még nem választottak színészt a szerepre, Tarantino megerősítette, hogy egy 30-as éveiben járó férfi főszereplőt keres, olyasvalakit, akivel még nem dolgozott – ezzel kizárva olyan neves színészeket, mint pl. Brad Pitt. Azt is mondta: amerikai színészt fog választani.

Az igazság az, hogy nyilvánvalóan egy brit is eljátszhatná, de nem akarok britet választani” – mondta. „Semmi baj a britekkel, de most nagyon furcsa időszakban élünk. Azt hiszem, amikor az emberek visszatekintenek erre az időszakra, és mindenhol brit színészek játszanak amerikait, vagy ausztrál színészek játszanak amerikait, olyannak látják majd ezeket a szerepeket, mintha fantomok lennének. Senki sem a saját hangján játszik.

A The Movie Critic forgatási startjának (és bemutatójának) még nincs kitűzött dátuma, de Tarantino szeretné idén nyáron kezdeni a pre-produkciót.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!