Hírek

Ez a… lesz a végső? – Tarantino a Volt egyszer egy… Hollywood spin-off sorozatát rendezi

Quentin Tarantino

A Volt egyszer egy… Hollywood fiktív világának kitalált filmsorozatából forgat minisorozatot a rendezőlegenda. A meta film non plus ultrája. Most akkor tényleg ez lesz az utolsó dobása?

Quentin Tarantino már sokszor felültetett minket a közelmúltban. Most épp azt nyilatkozta, hogy ő írja és rendezi a Volt egyszer egy… Hollywood spin-off sorozatát, a Bounty Law-t. A legutóbbi nagyjátékfilmjének történetét képező (tehát teljességgel fiktív) sorozatot szándékozik tehát kiemelni és kibővíteni.

 Deadline-nak adott interjújában Tarantino elárulta, hogy a sorozatban Rick Dalton, a fiktív filmsztár (Leonardo DiCaprio játszotta őt a mozifilmben) egy Jake Cahill nevű pisztolyhőst játszott a filmbéli szériában. A Volt egyszer egy… Hollywood eredendően Daltonra koncentrált, de a sorozat Jake Cahillre és az ő kalandjaira fog.

Egy mindössze ötrészes miniszéria lesz egyenként fél órás epizódokkal, és mindet Tarantino fogja írni és rendezni. Ha hinni lehet neki, akkor már a forgatókönyv is készen van.

Az interjúból az is kiderült, hogy nagyjából mikor számíthatunk rá:

“A Bounty Law szériát tényleg meg akarom csinálni, de nagyjából másfél év lesz, mire összejön. A sorozat már bemutatkozott a Volt egyszer egy… Hollywoodban, de nem igazán volt a film része. Ez most nem arról fog szólni, hogy Rick játssza Jake Cahillt, hanem Jake Cahillről.”

Leonardo DiCaprio és Quentin Tarantino

Az egész onnan jött, hogy sokat megnéztem a Wanted Dead or Alive, a The Rifleman és a Tales of Wells Fargo című félórás sorozatokból, hogy el tudjam képzelni, milyen lehetett volna a Bounty Law, az a fajta széria, amiben Rick szerepelt” – folytatta. „Most még jobban szeretem ezeket, mint korábban. Tetszik a koncepció, hogy az ember fél órában mesél el egy drámai sztorit. Nézed, és arra gondolsz, piszok sok dolog történik 22 perc alatt. Elgondolkodtam rajta, hogy vajon én is meg tudnám-e ezt csinálni.”

 Tarantino szerint elképzelhető, hogy a jövőben a Volt egyszer egy… Hollywoodból is többet kapunk majd. Utalt rá, hogy körülbelül egy év múlva kijöhet az opus négyórás verzió Ami Tarantino jövőbeli projektjeit illeti, a direktor ködösít, tehát még mindig nem derült ki, hogy a mester milyen filmet rendez majd utoljára.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com