Hírek

Tarantino-ihlette sorozattal jön Taika Waititi

taika waititi

Quentin Tarantino Kutyaszorítóban című klasszikusára emlékeztető vígjátéksorozattal érkezik az új-zélandi rendezőzseni, Taika Waititi – írja a Variety.

Újabb ígéretes alkotással készül az Oscar-díjas Taika Waititi. A Hétköznapi vámpírok, a Jojo Nyuszi, a Vademberek hajszája és a Thor-filmek író-rendezője ezúttal

Reservation Dogs címmel forgat sorozatot, amelyben négy fiatalt követünk nyomon, ahogy hol harcolnak a bűnözés ellen, hol éppen szolgálnak az oltárán.

A Tarantino Reservoir Dogs, azaz a Kutyaszorítóban című filmje előtt tisztelgő vígjáték az FX égisze alatt készül el Waititi és Sterlin Harjo kollaborációjában. Utóbbi munkásságát nagyban meghatározta az Oklahomában élő őslakos indiánok mai helyzete: és ez alól az új sorozat sem lesz kivétel.

A Reservation Dogs négy ilyen tinédzser körül forog majd D’Pharaoh Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Paulina Alexis és Lane Factor főszereplésével.

Forrás: Variety

Természetesen nem ez az egyetlen izgalmas és várva várt projekt Waitititől, sőt még csak nem is az egyetlen sorozat, amely tőle érkezik. Érkezik ugyanis az Időbanditák kisképernyős remake-je, illetve az Our Flag Means Death, amely a 18. század elejére repíti a nézőket, amikor egy gazdag földesúr eldöntötte, hogy mindenét hátrahagyva inkább kalóznak áll.

De a rendező saját Star Wars-filmet is kapott, a Thor pedig a 4. részéhez ér 2022-ben.

Ha pedig minden igaz, Jude Law-t egy horrorban rendezi majd, illetve Waititi gondolhatja újra a Charlie és a csokigyár történetét is.

Legközelebb pedig a Free Guyban látjuk majd az alkotót, hiszen színészi pályáját is szépen egyengeti. A pörgős vígjátékban Ryan Reynolds oldalán szerepel, amely a jelenlegi állás szerint május végén érkezik majd, de van már hozzá előzetes.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.