Hírek

Tarantino kedvencei

tarantinoA tavalyi kihagyás után idén ismét közzétette Quentin Tarantino az év eddigi részében bemutatott és általa legjobbaknak ítélt filmek listáját. Persze a díjszezon hatására még biztos módosul a lista, de lássuk a legendás rendezőnek melyek voltak a kedvenc filmjei 2013-ban.

Mielőtt a listát bemutatnánk, azt még tudni kell, hogy a rendező nem minőségi, hanem ábécé sorrendben közölte az eddigi kedvenceit, amelynek egy részét sajnos még nem mutatták be hazánkban. Szerkesztőségünk mint minden hasonló szubjektív összeállítással, ezzel is részben egyetért, részben pedig megdöbbentett. Íme a lista (zárójelben a tervezett vagy megvalósult magyar bemutatás időpontja):

1. Afternoon Delight
2. Mielőtt éjfélt üt az óra (augusztus 15. )
3. Blue Jasmine (augusztus 29.)
4. Démonok között (szeptember 19.)
5. Drinking Buddies
6. Frances Ha (október 31.)
7. Gravitáció (október 3.)
8. Kick-Ass 2. (augusztus 22.)
9. A magányos lovas (július 11.)
10. Itt a vége (október 17.)

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés