Hírek

Tarantino szeretett volna egy Luke Cage filmet, de…

A rajongók vágynak rá, Tarantino megcsinálná, a főszerepet Laurence Fishburne-nek szánta… Akkor miért nem készült el a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény között a Tarantino féle Luke Cage film?

Az Oscar-díjas Quentin Tarantino időről időre tesz olyan kijelentéseket, amivel felkavarja a filmszakmai álló és kevésbé álló vizeket egyaránt. Beharangozott egy R besorolású Star Trek filmet, amiből nem lesz semmi: „távol maradok a Star Trektől” – mondta a rendező. Később a Volt egyszer egy… Hollywood világának nagysikerű sorozatát emelte volna át a miénkbe. A Bounty Law körül a januári bejelentés óta nagy a csend. Nem vagyunk bizakodóak. Az Indiewire cikke szerint Tarantino még a kilencvenes években csinált volna egy Marvel képregényadaptációt, ami Luke Cage-ről szólt volna.

A blaxploitation műfajának megszállottjaként adta magát az ötlet, hogy az 1972-ben színre lépő első fekete szuperhőst vigye filmvászonra.

Az ötlet még a Kutyaszorítóban után fogant meg a rendezőben, és Cage szerepére Laurence Fishburne-t szánta, ahogyan azt egy podcast adásban elmondta.

„Ez még a sok Marvel sz***ág előtt volt. A Kutyaszorítóban után, éppen a Ponyvaregény előtt gondolkodtam, hogy megcsinálom Luke Cage-et. Gyerekkoromban nagy képregénygyűjtő voltam, és az egyik kedvenc képregényem volt a Luke Cage: Hero for Hire.”

Amikor az ötletet prezentálta a barátainak, hogy Cage szerepére Laurence Fishburne lenne a legalkalmasabb, ők egy másik irányból közelítették meg a dolgot. Szerintük Wesley Snipes lett volna a megfelelő színész, hiszen ő „már eleve formában van”. Tarantino káromkodások sorával fűszerezve megsértődött és elengedte az ötletet.

Azóta Luke Cage saját sorozatot kapott a Netflixen Mike Colterrel a főszerepben.

Wesley Snipes is magára ölthetett egy szuperhős jelmezt: Penge.

Mennyi igaz a történetből? Valószínűleg a rendező verzióján kívül mást nem fogunk hallani, de érdekes gondolat lenne egy Tarantino rendezte szuperhősfilm. Ha ma készítene ilyet, vajon mennyire illeszkedne a fősodorba?

A rajongókat mégis leginkább az a kérdés foglalkoztatja: mi lesz az utolsó, tizedik filmje.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com