Hírek

A visszatérő forgatókönyvírójával készíti Tarantino a Star Treket

Lassan ideje elfogadnunk, hogy ez a filmterv nem csak kacsa.

Mark L. Smith forgatókönyvíróval dolgozik együtt Quentin Tarantino az új Star Treken. Smith legismertebb munkája a Leonardo diCaprio nevével fémjelzett A visszatérő. A film producere pedig J.J. Abrams lesz – írja a The Hollywood Reporter.

Tarantino projektjéről december elején érkeztek meg az első hírek: ekkor derült ki az is, hogy Abrams és Tarantino közösen fognak dönteni a forgatókönyvírók személyéről.

Abrams közel egy évtizede, 2009-ben reboot-olta a Star Trek franchise-t, a film azóta két folytatást is kapott 2013-ban és 2016-ban. Tarantino régi rajongója a Star Treknek, erről a Nerdist 2015-ös podcastjában is beszélt.

„Egyetlen dolog korlátozta őket, mégpedig a 60-as évek szűk büdzséje és nyolcnapos forgatási rendje” – mondta. „Könnyen foghatnál klasszikus Star Trek-epizódokat és kiegészíthetnéd őket 90 perces mozifilmmé, ami csodálatos lenne”. A rendező azt is mondta, a „Yesterday’s Enterprise” a valaha volt egyik legjobban megírt Star Trek-rész.

Tarantino következő filmje az egyelőre cím nélkül Charles Manson-ról szóló darab lesz, amit várhatóan 2019-ben mutatnak be.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com