Hírek

Quentin Tarantino médiaössztűz alatt

Egy 2003-as rádióinterjú került elő az elmúlt napokban, mely igen rossz fényben tünteti fel Quentin Tarantinót. A rendező ugyanis azt nyilatkozta, szerinte nem történt erőszak Roman Polanski ügyében.

Tarantino most egy Uma Thurmannel készült New York Times cikk miatt van reflektorfényben. Thurman, akivel a Ponyvaregényben és a Kill Billben is együtt dolgoztak, Weinsteinről nyilatkozott benne, valamint beszélt egy balesetről, mely a Kill Bill forgatásán történt vele. Thurman autóbalesetet szenvedett, és ezt Weinsteinék cége igyekezett eltitkolni – annyira, hogy a felvételt csak mostanra sikerült előkeríteni.

A rendező egy Deadline-on megjelent válaszinterjúban igyekezett tisztázni a vádakat, miszerint ráerőltette volna Umára az autóvezetős jelenetet. Szerinte itt csupán hiba történt, az utat ő maga ellenőrizte le, és élete egyik legnagyobb baklövésének tartja azt, ami Umával történt. Tarantino azt nyilatkozta, hogy nem történt agresszív befolyásolás a részéről, csupán a színésznővel hosszú évek során kiépült bizalmi kapcsolata tört meg.

Ha nem lenne elég, felbukkant egy 2003-as Howard Stern műsorában elhangzott interjú is, melyben Tarantino elég arcátlanul érvelt amellett, miért nem történt erőszak Roman Polanski ’70-es évekbeli esetében. Polanskit egy 13 éves lány megerőszakolásáért ítélték el, de Tarantino szerint a lány benne volt a dologban.

15 évvel később azonban már másképp vélekedik erről Tarantino, és ezúton bocsánatot kért az áldozattól, Samantha Geimertől.

Különösen fontos ez a dolog, ugyanis a rendező legújabb filmje 1969-ben, a Charles Manson-gyilkosságok idején játszódik majd és Roman Polanski figurája megjelenik a történetben. Polanski felesége, Sharon Tate ugyanis a Manson-gyilkosságok áldozatává vált, miközben várandós is volt.

Tarantino emellett azért is válhat a közeljövőben még nagyobb célponttá, mert Weinsteinnel elég jó kapcsolata volt. Nyilatkozata szerint „Eleget tudtam róla ahhoz, hogy többet tegyek.”. A rendező ellen Jessica Chastain és Judd Apatow is felszólalt már a Twitteren. Előző a nők elleni erőszakosságot vitatta, mely a Kill Billben érhető tetten; utóbbinak pedig Polanski szerepeltetésével voltak aggályai.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya