Hírek

Tarantino megerősítette: létezik egy „R” besorolású Star Trek szkript, ami csak őrá vár

Quentin Tarantino

Egy Star Trek film, amit Tarantino rendez, és keményen „R” besorolást kap? Szabad-e álmodni?

Quentin Tarantino kifejezetten sokat szerepel mostanában a hírekben: olykor az érkező, Cannes-ban nagy sikerrel bemutatott Volt egyszer egy Hollywood filmje kapcsán; máskor egy Django / Zorro crossover kapcsán, ami talán utolsó filmje lehet.

Íme egy új hír:

Tarantino régóta rebesgetett Star Trek filmjének már készen áll a forgatókönyve.

Már 2017-ben felröppentek a pletykák arról, hogy Tarantino szeretne egy Star Trek filmet készíteni. Azóta azonban nem sokat lehetett hallani a projektről. A rendező most elmondta: létezik egy forgatókönyv, amiről még véleményt kell mondania, de ezidáig nem ért rá megnézni – írja a The Playlist. A szkriptet Mark L. Smith írta, aki A visszatérő forgatókönyvéért is felelt; és állítólag J.J. Abrams lelkes egyetértése mellett született meg (aki a sorozat 2009-es rebootját rendezte).

Tarantino határozottan megerősítette: ha a film valóban vele készül el, „R” besorolást kap, és már a szkript is ennek megfelelően készült el.

Egy tarantinósan féktelen Star Trek film roppant izgalmas ötlet. A lehetőségek szinte szédítőek: hiába éli a sci-fi műfaja modern reneszánszát, egy Tarantino sci-fi akkor is filmtörténeti csúcsa lehetne ennek a hullámnak; no és Tarantino sosem rendezett még franchise-ban – mivel őt aligha merészelné megkötni a stúdió mindenféle közepes rangú felügyelője, példát is mutathatna bátorságból és kreativitásból a Hollywoodot ellepő (és nem épp alkotói szabadságukról híres) óriás franchise-univerzumok számára.

Mint köztudott, a rendező elvileg esküszik arra, hogy következő filmje, a tizedik egyben az utolsó is lesz az életművében. Vajon lehet ez egy Star Trek sci-fi? Ha pusztán ötlet marad a projekt, akkor is Hollywood egyik legizgalmasabb kortárs gondolata.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya