Hírek

Tarantino nem forgatja le új westernjét, mert kiszivárgott a forgatókönyve

Quentin_TarantinoQuentin Tarantino bejelentette: félreteszi a következő filmjének szánt The Hateful Eight című westernt, mert annak forgatókönyve kiszivárgott.

A forgatókönyvíró-rendező erről kedden a Deadline.com hollywoodi hírportálnak számolt be, nem is titkolva, hogy mennyire felháborította és lesújtotta az eset.

Tarantino kijelentette, hogy ezek után inkább maga publikálja a forgatókönyvet, nyomban neki is lát, hogy kiadót keressen.

„Befejeztem a forgatókönyvet, az első változatot, de a következő télnél hamarabb nem akartam leforgatni, vagyis csak egy év múlva” – mondta hozzátéve, hogy mindössze hat embernek adta át személyesen a szkriptet.

A hatok között volt a Django elszabadul egyik producere, Reggie Hudlin is, aki megengedte, hogy a házában egy ügynök is belenézzen. Tarantino hangsúlyozta, hogy ezt is árulásnak tekinti, de ez nem lett volna akkora baj, mert az ügynök nem jutott a végére.

Három színész, Michael Madsen, Bruce Dern és Tim Roth is megkapta a forgatókönyvet. Tarantino biztosra vette, hogy nem Roth szivárogtatta ki. A rendező szerint a legvalószínűbb, hogy Madsen vagy Dern ügynöke lehetett a forrás, aki szétküldte a forgatókönyvet Hollywoodban. Bár a szereposztásban Christoph Waltz neve is szóba került, Tarantino azt mondta, hogy az Oscar-díjas színész nem kapta meg a szöveget.

A rendező közölte, hogy ha ennyire nem bízhat meg azokban, akinek kiadta a könyvet, akkor már nincs is kedve az egészhez. „Továbblépek a következő munkához. Van még tíz ilyen, ahonnan ez jött” – fűzte hozzá, de a Deadline.com kérdésére elismerte, lehet hogy még meggondolja magát.

A The Hateful Eight című készülő filmjéről Tarantino a múlt héten beszélt először a nyilvánosság előtt. Korábban csak azt említette meg, hogy a Django elszabadul után ismét egy western témájú produkción dolgozik. Az új filmet A hét mesterlövész című klasszikus western ihlette, ami Kuroszava Akira A hét szamuráj című ötvenes évekbeli alkotása nyomán született.

A The Guardian szerdai beszámolója emlékeztetett arra, hogy a Django elszabadul forgatókönyve is kiszivárgott 2011 májusában.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya